Slovenija
48 ogledov

Za slovo od poletja slabše vreme

Predvsem v severnem delu države bo danes snežilo. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
V naslednjih dneh se nam obeta poslabšanje vremena. Čeprav je to zadnji konec tedna pred začetkom šolskega leta, pa večjih zastojev na cestah ni pričakovati.

"Ta teden bo še nekoliko povečan promet. V primeru lepega vremena bo jutri in v soboto dopoldne povečan promet proti Primorski. Možni zastoji so pri delovni zapori Vrhnika–Logatec ter na obalnih cestah. Najbolj obremenjena mejna prehoda bosta Dragonja in Sečovlje. V popoldanskem času pričakujemo povečan promet proti notranjosti države. Zgostitve so možne na gorenjski avtocesti, kjer cesta še ni dokončana," tako voznike opozarja Mirko Žaren s Prometno-informacijskega centra.

Več informacij o vremenu: vreme.net.

Danes in jutri se nam obeta še jasno vreme, le na zahodu in severu bo nekaj oblačnosti. V soboto bo pretežno oblačno. Padavine, sprva tudi nevihte, bodo čez dan zajele vso državo. V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo na severu države možne posamezne plohe.

Letos večjih obnovitvenih del ne bo več
Ob koncu šolskih počitnic pa so v zadnji fazi tudi nekatera obnovitvena dela na cestah. Obnovo dela dolenjske avtoceste naj bi zaključili do 15. septembra, 20 kilometrov drugih smernih vozišč so že obnovili. Do konca leta načrtujejo še obnovo 15 kilometrov cestišč.

"Septembra načrtujemo še dve obnovitveni deli na gorenjskem kraku. Prvo bo skoraj štiri kilometre dolgo vozišče na relaciji Podtabor–Kranj zahod. Rok izvedbe je 24 dni. Pri drugi obnovi gre za istosmerno vozišče proti Ljubljani na odseku Brnik–Vodice. Tu je rok 20 dni od uvedbe del," nam je povedal Marjan Koler z Darsa in omenil še aktualno obnovo na cesti Vrhnika–Logatec, kjer so prejšnji teden zaradi vračanja številnih dopustnikov nastajali zastoji. Sam ocenjuje, da tam kljub začetku šolskega leta večjih težav s pretočnostjo prometa ne bo več, dela pa bodo končali predvidoma v drugi polovici oktobra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.