Slovenija
16 ogledov

Za stabilne lastnike

Žurnal24 main
Vodstvo Mercatorja v postopke prodaje ni vključeno, želijo si lastnika, ki bi tudi "dajal in ne le jemal".

Ob robu vladnega strateškega sveta za gospodarstvo o prodaji Mercatorja.

Za stabilne lastnike Mercatorja
"Mi si želimo resne, močne, finančno stabilne lastnike, ki bodo podpirali samostojen razvoj Mercatorja kot vodilnega trgovca v regiji. Želimo torej lastnike, ki bodo sposobni Mercatorju dati, ne pa, da samo vzamejo!"

Interni pregled še ni objavljen, Debeljak pa pravi: "V postopke prodaje Mercatorjevo vodstvo ni vključeno. Vodijo jih poslovne banke. Komu bomo vpogled v drobovje Mercatorjta omogočili, se bomo posamično odločali. Danes nimamo informacij, kdo naj bi se zanimal za nakup delnic."

Po zagotovilih bodo ščitili tudi interese malih delničarjev. Medtem ko na vprašanje, kako bodo ravnali v slučaju interesa za nakup tekmecev z Balkana, odgovarja, da bodo ščitili interese Mercatorja, njegovih zaposlenih in poslovnih partnerjev.

Predviden pregled marca
Kot so danes sporočili iz družbe Arkas, ki posreduje pri prodaji 21 odstotkov Mercatorjevih delnic, so do ponedeljkovega izteka roka prejeli osem nezavezujočih ponudb za nakup omenjenega deleža v največji slovenski trgovski družbi. Kdo so ponudniki, banke za zdaj ne bodo razkrile.

V naslednji fazi prodajnega procesa bodo banke preučile prispele ponudbe in med njimi izbrale ožji krog ponudnikov, za katere se predvideva, da jim bo v marcu omogočena izvedba skrbnega pregleda Mercatorja.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.