Slovenija
28 ogledov

Za stečaj Elana dobil 26 tisoč evrov

Vrednost Elanove stečajne mase znaša 40,5 milijona evrov, za stroške pa je bilo Žurnal24 main
Stečajni upravitelj Elana Andrej Marinc bo dobil 26 tisoč in ne 50 tisoč evrov nagrade, je odločilo višje sodišče v Ljubljani.

Višje sodišče v Ljubljani je v stečajnem postopku nad Elanom p.o. delno ugodilo pritožbam upnikov zoper sklep kranjskega okrožnega sodišča o nagradi stečajnemu upravitelju Andreju Marincu. Zaradi znatnega deleža prenesenih nalog na zunanje sodelavce je po mnenju sodišča upravičen do 26 tisoč in ne 50 tisoč evrov nagrade.

Stečajni postopek nad Elanom p.o. je eden najdaljših v Sloveniji. Od oktobra 1990, ko se je začel, so se zamenjali štirje stečajni upravitelji: Igor Triller, Franci Perčič, Brane Gorše in Andrej Marinc.

Marinc je lani za opravljeno delo predlagal 234 tisoč evrov nagrade, kar mu je okrožno sodišče v Kranju odobrilo. Po pritožbi sindikata je višje sodišče ta sklep zavrnilo. Nato je Marinc predlagal, naj se mu odmeri nagrada v višini 50 tisoč evrov, kar je kranjsko sodišče sprejelo. Višje sodišče pa je po drugi pritožbi sindikata sklep delno spremenilo.

Od zakonske maksimalne nagrade v višini 121 tisoč evrov je bilo prejšnjim stečajnim upraviteljem izplačanih že skoraj 78 tisoč evrov, kar bi Marincu prineslo dobrih 43 tisoč evrov nagrade. Zaradi prenešenih nalog pa naj bi se odmera nagrade znižala za 40 odstotkov, kar ob že izplačani akontaciji skupaj z DDV znaša nekaj manj kot 26 tisoč evrov, je sklenilo višje sodišče v Ljubljani.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.