Slovenija
7 ogledov

Za sto tisočakov
 neplačanih kreditov

Stanovanjski krediti. Le lani jih sklad ni oddajal.

Neplačniki posojil Javnemu stanovanjskemu skladu Mestne občine Ljubljana (JSS MOL) dolgujejo 95 tisoč evrov, ki bi jih že morali plačati, a jih niso. Med 239 najemniki stanovanjskih posojil je takih neplačnikov le 12, je povedala Jožka Hegler, direktorica JSS MOL. Proti vsem je sklad že vložil tožbe.

Potem ko je ljubljansko sodišče skoraj zarubilo hišo nekdanjemu mestnemu svetniku Mihaelu Jarcu zaradi neplačila 2.600 evrov kredita skladu, nas je namreč zanimalo, koliko takih kreditov je sklad sploh oddal in koliko je neplačnikov.

Heglerjeva je povedala, da so kredite dodeljevali na podlagi 11 razpisov v preteklih letih, komu so jih odobrili, pa zaradi varovanja osebnih podatkov ni razkrila. Razpise za stanovanjska posojila so objavljali do leta 2009. Lani pa takega razpisa zaradi pomanjkanja sredstev ni bilo. Sklad ima sicer do najemnikov posojil za okoli 1,5 milijona evrov odprtih terjatev. "Večina posojilojemalcev redno odplačuje svoja posojila in njihove obveznosti še niso zapadle v plačilo," je dodala Heglerjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.