Slovenija
30 ogledov

Za stolček se pulijo

Decembra lani, ko se je Marjan Salobir že četrtič potegoval za direktorski stolč Žurnal24 main
Razpis. Za direktorja laške komunale 47 kandidatov, v Nigradu le pet.

Na razpis za direktorja Komunale Laško je do roka prispelo kar 47 vlog. “Ko smo odprli vse vloge, smo ugotovili, da so se prijavili kandidati vse od Kranja, in Škofje Loke pa do Maribora in Ptuja, skratka iz vse Slovenije,” pove Jože Senica, laški podžupan in član komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Potrebna bo selekcija
Ta teden bodo izmed prispelih vlog izločili vse, ki ne izpolnjujejo pogojev in predvsem nimajo predloženih programa dela, preostale pa bo komisija znova obravnavala in opravila ožji izbor. Kdo bo nasledil Marjana Salobirja, ki je s tega mesta odstopil potem, ko se je znašel med osumljenci v aferi v zvezi z domnevnim podkupovanjem celjskega sodnika Milka Škoberneta, bo znano, ko bo kandidata potrdil tudi občinski svet.

Sredi tedna razgovori
Za direktorski stolček mariborskega komunalnega podjetja Nigrad pa se poteguje le pet kandidatov, med katerimi je tudi zdajšnji vršilec dolžnosti direktorja Srečko Hvauc, nekdanji poslanec SDS, ki ima po neuradnih informacijah tudi največ možnosti za petletni mandat, saj mu je naklonjen tudi mariborski župan Franc Kangler. Med prijavljenimi je tudi Avgust Heričko, nekdanji mestni svetnik Desusa, ki ga čudi, da se od kandidatov zahteva le višješolska izobrazba in da izkušnje na vodstvenih delovnih mestih niso potrebne.

Še ta teden naj bi nadzorniki s kandidati opravili razgovore in zatem izbrali ustreznega kandidata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.