Slovenija
20 ogledov

Za Stožice drugi kriteriji?

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Športni center v Stožicah je gostil prvi tekmi, čeprav je v zakonu določeno, da bi bilo to mogoče šele 15 dni po prejeti odločbi, ki jo je ministrstvo za okolje in prostor (MOP) izdalo v torek.

MOP je v torek dopoldne izdal odločbo o poskusnem obratovanju športnega centra Stožice. A v zakonu o graditvi objektov je zapisano, da če je pristojni organ odredil poskusno obratovanje, "mora investitor vsaj 15 dni pred začetkom poskusnega obratovanja pristojnim inšpekcijam in pristojnemu upravnemu organu sporočiti, da namerava začeti s poskusnim obratovanjem". V primeru Stožic to ni bilo mogoče, saj je dvorana le nekaj ur po izdaji odločbe že gostila košarkarsko tekmo.

Sicer pa so se lahko vsi, ki so bili na otvoritvenih tekmah, na lastne oči prepričali, da objekta še nista končana: nedokončana kritina, žlebovi, manjkajoči koši za smeti … Zaradi vsega tega MOP tudi ni mogel izdati uporabnega dovoljenja za objekt, saj je v zakonu jasno določeno, da se izdaja uporabnega dovoljenja zavrne, "če so bile pri ponovnem pregledu spet ugotovljene pomanjkljivosti". Zato so na MOP izkoristili drugo možnost in izdali odločbo o poskusnem obratovanju.

V devetih mesecih bodo morali v Stožicah izvesti monitoring podzemnih voda, prve meritve hrupa in elektromagnetnega sevanja, poleg tega pa bodo imeli toliko časa na voljo tudi za odpravo ugotovljenih pomanjkljivosti. Katere vse so, smo poskušali izvedeti na MOP, a bomo morali na odgovore počakati, so povedali na ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.