Slovenija
17 ogledov

Za Stožice evropski denar

Zoran Janković in Igor Lukšič sta se prejšnjo sredo na sklepnem dogodku Šolska š Dejan Mijović
Šolsko ministrstvo bo za črpanje 14 milijonov evrov objavilo predvidoma dva razpisa.

“Ministrstvo za šolstvo in šport (MŠŠ) ima za izvedbo javnega razpisa za izbor operacij za sofinanciranje investicij v športno-rekreacijsko infrastrukturo (Evropski sklad za regionalni razvoj ESRR) na voljo okoli 14 milijonov evrov,” so potrdili na MŠŠ in dodali: “Sredstva so razpoložljiva v celotni finančni perspektivi do leta 2014.”

Za del stroškov MOL
Po naših informacijah naj bi bil omenjeni denar predmet pogajanj med Mestno občino Ljubljana (MOL) in državo za morebitno sofinanciranje Športnega parka Stožice. Natančneje, za del, ki ga mora plačati MOL. Ta je v svojem letošnjem proračunu načrtovala, da bo 21,5 milijona evrov dobila od MŠŠ (za ogrevalno dvorano in druge objekte, ki so jih pozabili vključiti v pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu), a MŠŠ sredstev ni našlo, potem pa je tudi vlada 10. junija ob rebalansu državnega proračuna Stožicam rekla odločen ne. Predsednik vlade Borut Pahor pa je pred petimi dnevi izjavil: “Iščemo pot, kako stadion financirati, da ne bomo dali niti evra iz državnega proračuna.”

14 milijonov evropskih evrov ima šolsko ministrstvo na voljo do leta 2014.

Ne zelo kmalu
Na MŠŠ pravijo, da bodo v finančni perspektivi do leta 2014 razpisali predvidoma dva razpisa za črpanje evropskih virov. Na vprašanja, kdaj bosta razpisa objavljena, za kaj konkretno bodo sredstva razpisana in ali se bo zanje lahko potegovala tudi MOL za projekt Stožice, niso odgovorili.

Naši viri pravijo, da bo MOL zagotovo lahko kandidirala za evropski denar, a ne zelo kmalu. Podobno kot pri 150-milijonskem posojilu zasebnemu partnerju pri Stožicah Grepu, naj bi bila tudi ta sredstva predmet pogajanj pred lokalnimi volitvami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.