Slovenija
20 ogledov

Za Stožice nima denarja

plečnikov stadion Anže Petkovšek
Pečečnik. Plečnikov stadion bo prenovil. Hokejski spektakel je dobrodošel.

"Takšne prireditve so zelo dobrodošle, saj vračajo življenje na stadion," o hokejskem spektaklu v začetku januarja na Plečnikovem stadionu pravi Joc Pečečnik, direktor družbe Bežigrajski športni park (BŠP), ki ima stadion v lasti. Od 4. do 8. januarja bo namreč Telemach Olimpija gostila tri tekme lige Ebel proti VSV, Medveščaku in Kacu. O drugih takih dogodkih Pečečnik ne razmišlja: "Za zdaj ostajamo pri tem, da ga obnovimo in da bomo prireditve lahko delali vsak teden."

Denar ima v BŠP

Čeprav je ministrstvo za okolje konec oktobra odpravilo okoljevarstveno soglasje za prenovo, bo Pečečnik vztrajal pri tem projektu. "Vztrajati moram, saj sem vanj vložil celoten družinski kapital," pravi. Dodaja, da tega ne bi storil, "če bi vedel, da živimo v takšnem okolju, ki si ne želi novih projektov, novih delovnih mest in novih vsebin. Dokler ne bom dobil dovoljenja za tak vrhunski projekt, se naši državi slabo piše."

Na vprašanje, ali je kaj denarja pripravljen vložiti v Stožice in dokončanje trgovskega centra, odgovarja: "Ne, ker ga nimam, imam ga v BŠP." Pečečnik je sicer po lestvici revije Manager drugi najbogatejši Slovenec, ki je v enem letu premoženje povečal za štirikrat, na blizu 184 milijonov evrov.

Sledil bo navodilom

Njegov načrt je, da bo poročilo o vplivih na okolje po navodilu ministrstva za okolje dopolnil s posegi, ki so vezani na komunalno opremo prostora, "čeprav se bodo izvajali ločeno in niso predmet istega gradbenega dovoljenja, investitor tega pa je Mestna občina Ljubljana", pojasnjuje Pečečnik in dodaja, da se bodo priložili tudi vsi razpoložljivi podatki o predvidenih ukrepih za zmanjšanje hrupa v času gradnje.

Komentarjev 8
  • macko 20:13 14.december 2012.

    res joc, preveč bister pa nisi....

  • vico 20:03 14.december 2012.

    joc ti si pa tut ena ovca...pejt rajs u hribe pa bo

  • vico 20:02 14.december 2012.

    pa ti jako si pa res en kreten primitivn