Slovenija
141 ogledov

Za tajnika 46 kandidatov

Rektor Danijel Rebolj je prepričan, da je takšna rešitev glede novega ponudnika Nino Verdnik
Univerza. Prihodnji teden o tajniku. Rebolj še omahuje med univerzitetnim in zunanjim kandidatom.

Maribor. Kar 46 kandidatov se je prijavilo za delo tajnika Univerze v Mariboru (UM), so nam sporočili iz kabineta rektorja Danijela Rebolja. Ta se še ni odločil, kdo bo njegov najtesnejši sodelavec.

Zdaj še Ujčičeva

Jure Marn, Reboljev tesen sodelavec in zdaj osebni svetovalec, je bil tajnik le tri mesece, saj je imel tako sklenjeno pogodbo. Do izbire novega kandidata pa delo kot vršilka dolžnosti opravlja Petra Ujčič, dosedanja pomočnica glavnega tajnika za gospodarske in finančne zadeve.

Lobist kandidira

Po hodnikih univerze so že zaokrožila nekatera pomembnejša imena, ki so se znašla na listi prijavljenih za to delo. Teodor Lorenčič, uradni lobist UM, ki ga je ob imenovanju pripeljal prav Rebolj, ne skriva, da se poteguje za mesto. “Kaj bi vam lagal. Res sem se prijavil,” je dejal za Žurnal. Veliko zaposlenih ga ima za resnega favorita. Med prijavljenimi naj bi se menda pojavila tudi Mojca Tancer, ki je že več let zaposlena na univerzi, po prepričanju številnih pa naj bi veljala za tesno sodelavko prejšnjega vodstva rektorata.

Rektor še ne ve

Nisem se še odločil, ali bom senatu univerze predlagal enega ali pa več kandidatov in jih bom zaprosil za mnenje o vsakem posebej, nato pa se bom za enega odločil,” je za Žurnal povedal Rebolj, ki bi izmed štirih kandidatov, s katerimi je opravil razgovore, “najraje od vsakega vzel najboljše”. “Po eni strani si želim, da tajnik ne prihaja z univerze, po drugi strani pa vem, da bo zunanji kandidat potreboval kar nekaj časa, da se bo seznanil z njenim delovanjem,” je dodal rektor. Največ možnosti mnogi pripisujejo Lorenčiču in Tancerjevi.

Kandidati. Med prijavljenimi naj bi bili tudi Petra Ujčič ter nekateri predavatelji z mariborske in celo ljubljanske univerze. Na razpis naj bi se prijavila tudi kandidatka, ki je zdaj zaposlena na enem izmed vodilnih mest na Mestni občini Maribor, in kandidat, ki je še zaposlen na Mestni občini Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.