Slovenija
21 ogledov

Za telefonijo pol manj

Mobilni telefon Shutterstock
Biznis z državo. Razlika med ponudbo Simobila in Telekoma majhna.

Cene za storitve mobilne telefonije, ki jih bo država plačevala po novem, bodo za okoli polovico nižje. Posel z državo je Mobitelu doslej vsako leto navrgel 11 milijonov evrov. Sodeč po zneskih, ki so jih operaterji včeraj posredovali ministrstvu za finance, bo posel za prenos podatkov najverjetneje dobil Simobil, za mobilno telefonijo pa je ugodnejšo ponudbo oddal Telekom.

Posla si želi tudi Debitel

Na ponovljen razpis se je, zanimivo, prijavil tudi Debitel. Konec maja se je namreč na praktično identičen razpis pritožil še pred odpiranjem ponudb, češ da razpisni pogoji močno favorizirajo enega od ponudnikov, in postopek izbire dvornega operaterja podaljšal za tri mesece.

Komentarjev 2
  • LJ24 14:00 13.september 2012.

    Bemti koliko vsak mesec dam za telefon, me kar zvija. Pa k bi vsaj klicaru kot kakšna opravljiva baba in bi bil na telefonu 5 ur/dan. Imam občutek, da mi nekdo puli denar iz žepa...

  • dino.sepe 09:24 13.september 2012.

    Posel za prenos podatkov bo dobil operater ki ima najslabše omrežje in posledično tudi najslabši prenos podatkov. V kolikor gre pri prenosu podatkov pri njih za večje prenose se hitrost prenosa v trenutku drastično zmanjša in napram konkurenci na katerikoli ...prikaži več lokaciji pogori. No, sej tudi omrežje pri Mobitelu v zadnjem času ni nič boljše, tako da je ta poteza države vsaj zame kar malce strel v prazno.