Slovenija
22 ogledov

Za Telekom le ena sama ponudba

telekom slovenije Anže Petkovšek
Le en kupec je oddal zavezujočo ponudbo za nakup Telekoma.

Do danes, ko se je iztekel rok za oddajo zavezujoči ponudb, se je za nakup 72,75-odstotnega deleža Telekoma javil le en sam ponudnik. To so potrdili tudi pri Slovenskem državnem holdingu (DUTB), kjer vodijo postopek prodaje v imenu države, kapitalske družbe, Pozavarovalnice Sava in Zavarovalnice Save.

DUTB zaenkrat še ne razkriva, kdo je edini kupec za 4.754.523 rednih, imenskih kosovnih delnic. Po neuradnih informacijah Financ pa gre za britanski sklad Cinven, ki naj bi za delnico ponudil nekaj več kot 120 evrov. Kot možnega kupca Telekoma se je sicer omenjalo še Deutsche Telekom, ki pa na koncu ponudbe ni oddal.

Kot je danes za STA povedal predsednik vlade Miro Cerar, pa pri Telekomu naj ne bi odločala le ponujena cena, ampak tudi transparentnost in preprečitev koruptivnih praks. Ob tem je še povedal, da si želi, da bo tistega, ki bo izbran kot kupec, zanimal razvoj podjetja, kar pomeni zaposlitve ter uspešnost v gospodarskem in širšem okolju."So pa še drugi kriteriji, ki smo jih zapisali v strategijo upravljanja. Menim, da je to okvir, ki ga lahko upoštevajo že sedanji akterji v postopku."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.