Slovenija
16 ogledov

Za tono in pol nesnage

Čiščenje Ljubljanice Saša Despot
Čiščenje Ljubljanice. Sodelovalo je rekordnih 60 potapljačev iz vse Slovenije.

Nič posebnega, klasika. Potapljači so našli največ koles, stolov iz lokalov ob Ljubljanici, košev za smeti, motorjev oziroma njihovih delov, prometnih znakov, radiev in mobilnih telefonov,” je povedal Miro Potočnik, predsednik Društva za podvodne aktivnosti Vivera, ki je v soboto koordiniral že 21. čiščenje Ljubljanice.

Manj kot prejšnja leta

Pri tem je sodelovalo rekordnih 60 potapljačev iz vse Slovenije, ki so po besedah Potočnika imeli idealne pogoje, saj je bila reka čista, vidljivost pa je bila meter in pol. Dodal je, da je bilo v Ljubljanici manj smeti kot prejšnja leta, predvsem med Čevljarskim mostom in Tromostovjem, kjer je bilo dno skoraj prazno: “Še nekaj akcij in bo čisto prazno.” Ob koncu akcije, ko so nesnago na Čevljarskem mostu dali na ogled, so po njej pobrskali še policisti, ki so preverili, ali gre za predmete, ki so povezani s kaznivimi dejanji: “Vzeli so denarnici z dokumenti, drugo pa je odpeljalo komunalno podjetje,” je sklenil Potočnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.