Slovenija
26 ogledov

Za trajnostni razvoj JV regije

Jožica Povše z Razvojnega centra Novo mesto je vodja projekta, ki pri reševanju Žurnal24 main
Ekoremediacije. Projekt reševanja okoljskih problemov občin na način naravne vnovične oživitve.

Vnovične oživitve vodotokov, kalov, močvirij, stoječih voda, melioracijskih jarkov, usposobitev vegetacijskih in obrežnih pasov, postavitev mreže rastlinskih čistilnih naprav ter sonaravna sanacija odlagališč so nekatere izmed metod ekoremediacij, ki naj bi se jih prihodnja leta lotile občine jugovzhodne regije. Na razvojnem centru so skupaj z občinami partnericami za projekt, ki jih bo izobrazil v tej smeri, pridobili 150 tisoč evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, dobrih 50 tisoč pa bodo dodali sami.

Infotočke in delavnice
“Postavili bomo infotočke, v katerih bodo občani dobili vse informacije o ekoremediacijah, na primer kako odvajati odpadne vode z rastlinskimi čistilnimi napravami. Pripravili bomo gradiva in izobraževanja,” je povedala Jožica Povše, vodja projekta. Prve delavnice za občinske strokovne službe in širšo javnost so že danes na centru biotehnike in turizma Grm, v četrtek ob 11.00 in 13.30 jih pripravljajo v metliškem Hotelu Bela krajina, naslednji torek ob 11. uri pa v Rokodelskem centru Ribnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.