Slovenija
66 ogledov

Za tretjino manj parkirnih prostorov

Kdaj bo nova garažna hiša zgrajena, Anderlič ni odgovoril. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Garažna hiša. Jože Anderlič bo namesto 12 nadstropij zgradil “le” sedem.

Ljubljana. Kljub pomanjkanju parkirnih prostorov v bližini kliničnega centra bo lahko Jože Anderlič v garažni hiši na križišču Bohoričeve ulice in Njegoševe ceste namesto 952 parkirnih prostorov zgradil 624, saj so na upravni enoti blagoslovili spremembo gradbenega dovoljenja.

Na uro verjetno dva evra
Investitor – podjetje Garažna hiša Meksiko (ustanovila ga je Anderličeva Kranjska investicijska družba (Kid)) – bo namesto 12 nadstropij zgradil “le” sedem, in sicer klet, pritličje, ki bo namenjeno le trgovini in poslovnim prostorom, ter pet nadstropij.

624 parkirnih prostorov bo zdaj v garažni hiši Meksiko, predvidenih jih je bilo 952.

Zakaj se je Anderlič za to odločil, ni povedal, prav tako ne, kdaj bo gradnja končana in kakšne bodo cene parkiranja. Kid ima sicer v Ljubljani v lasti garažne hiše Šentpeter, Kapitelj, Vila Urbana in Trdinova, kjer ima na voljo skoraj dva tisoč parkirnih prostorov, v vseh pa ena ura parkiranja stane dva evra, kar je najvišja cena v Ljubljani.

Z Anderličevim načrtom so zadovoljni tudi na Mestni občini Ljubljana, pravi podžupan Janez Koželj, ki podpira gradnjo več manjših parkirnih hiš v notranjem mestnem obroču, ki v konicah povzročajo manjše prometne težave.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.