Slovenija
12 ogledov

Za tretjino več denarja

Andrej Krštinc in Luka Blažič ne skrivata navdušenja nad državno denarno podporo Žurnal24 main
Zavod LokalPatriot. Podpora ministrstva za kulturo omogoča napredek.

 “Gre za priznanje dozdajšnjega dela in potrditev, da smo na pravi poti. Z novimi sredstvi ministrstva bo zavod lažje finančno zadihal in se bolje pripravil na izvedbo programov, s katerimi sodelujemo pri projektu Evropska prestolnica kulture 2012,” je dejal Andrej Krštinc, direktor zavoda LokalPatriot. Z ministrstvom za kulturo so namreč podpisali pogodbo o programskem financiranju v letih 2010–2013 v višini 404 tisoč evrov.

Podpora
Za tretjino večja. V sklopu financiranja bo ministrstvo za kulturo delno podprlo festivale Jazzinty, Fotopub in Muzejski vrtovi, Galerijo Simulaker, Jazzinty abonma in klubski program. Na leto to pomeni 101 tisoč evrov, kar je za 30 odstotkov več, kot je znašala dozdajšnja podpora.

Več denarja, boljši programi
“Čestitam upravi zavoda in vsem sodelavcem, ministrstvu za kulturo pa se zahvaljujem za izkazano zaupanje. Hkrati si želim, da bi se zgledovale tudi druge institucije,” je ob uspešnem kandidiranju na programskem razpisu dejal  Luka Blažič, predsednik sveta zavoda.

Sicer pa so predstavniki zavoda LokalPatriot zatrdili, da imajo še eno uspešno programsko leto, v katerem jim je težjemu finančnemu položaju navkljub uspelo izpeljati vse začrtane projekte. Zaradi predvidenih skromnejših prilivov so v LokalPatriotu že v drugi polovici lanskega leta izvedli reorganizacijo in poiskali sinergije znotraj skupine Društva novomeških študentov, veseli pa jih tudi vse večji obisk kluba LokalPatriot.

Turnir namiznega nogometa
Danes od 16. ure se bo tam odvijal prvi turnir v namiznem nogometu, kjer se bodo obiskovalci lahko med seboj pomerili v dvojicah in tekmovali za pokal LokalPatriota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.