Slovenija
2 ogledov

Za "trezne" besede se je pokesal

Premier se je Gantarju opravičil za besede o treznosti v parlamentu, češ da je š Žurnal24 main
Premier se je Gantarju opravičil za besede o treznosti v parlamentu, češ da je šlo za poskus duhovitosti. Pahor dodaja, da se opravičuje s kančkom grenkobe, saj meni, da je vse preveč moraliziranja.

Premier je v sredo obiskal Škisovo tržnico, kjer je bil na odru deležen številnih žvižgov študentske množice, ki jo je kasneje tudi dokaj ostro nagovoril. Po govoru se je sprehodil po prizorišču, obiskal nekaj stojnic in se zapletel v neformalen pogovor, ki pa so ga ujele televizijske kamere.

"Ne, moram biti trezen, ker grem v parlament. Tam mora biti vsaj eden trezen," je Pahor zatrdil študentu, ki mu je ponudil "enega na eks". Izgovorjene besede so očitno zmotile predsednika državnega zbora Pavla Gantarja.

Gantar Pahorja opozoril tudi pisno
V Gantarjevem kabinetu zatrjujejo, da so se izrečene besede predsedniku DZ zdele neprimerne, na kar je premierja opozoril ustno, nato pa mu je danes zjutraj poslal še pismo in ga tudi na ta način opomnil na neprimernost izrečenega.

Preveč je strahu, premalo je poguma, preveč je občutljivosti za vsako besedo, premalo je odpustljivosti za kakšno odvečno besedo.
Borut Pahor

Šlo je za poskus duhovitosti
Pahor v odzivu na pismo odgovarja, da mu že leta, kamorkoli pride, ponujajo alkohol, zato si je izmislil izgovore, kako na vljuden način zavrniti ponujeno pijačo: "Med vsemi mogočimi izgovori, ki sem jih našel, da ne bi prizadel vljudnosti gostiteljev, sem že pred mnogimi leti začel odklanjati ponujeno pijačo s poskusom duhovitosti, da mora biti pač v tej državi nekdo trezen. Ne takrat, ne kasneje, v različnih okoliščinah, se nobenemu ta izjava ni zdela pretirana ali žaljiva. Tokrat sem jo uporabil v povezavi z državnim zborom, za kar mi je resnično žal."

Pahor je obenem zapisal, da se mu zdi, "da se nahajamo v neki situaciji, v kateri je vse preveč moraliziranja in sprenevedanja, namesto da bi bilo nekoliko več odprtosti in odkritosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.