Slovenija
126 ogledov

"Za trgovine naj bo čim manj prostora"

Jazbinšek Saša Despot
Miha Jazbinšek bi v Stožicah namesto trgovin zgradil bazen, gimnastični center in dvorano za curling.

"Mi imamo v Ljubljani najmanj tri športne projekte, ki so v krizi. Če kdo misli, da obstaja projekt za bazen Ilirija, ki bi se ga dalo uresničiti, se zelo moti. Vprašljiv je tudi nacionalni gimnastični center, ki je projektiran z oškodovanjem teniškega kluba, torej na škodo obstoječih teniških igrišč," pravi ljubljanski mestni svetnik Miha Jazbinšek, ki v Stožicah vidi dovolj prostora tudi za dvorano za curling.

"Prostor v Stožicah je zdaj neizkoriščen"

Jazbinšek poudarja da bi dokončanje športnega parka na račun gradnje posameznih objektov na različnih delih Ljubljane morala financirati mestna občina. Upam, da bo površin za trgovine čim manj, je odločen Jazbinšek, ki še dodaja: "V Stožicah so fantastične prostorske možnosti. Če pogledate zazidalni načrt, boste videli, da je ogromno jalovega prostora, ki ni izrabljen. V spodnji etaži bi lahko postavili dvorano za curling, zgoraj bi lahko bil bazen ali t. i. dvorana Petkovšek-Pegan. Pri tem bi ostalo dovolj prostora še za druge športe, recimo skvoš, fitnes." 

Investitorja za trgovsko dejavnost bo težko dobiti, je prepričan Jazbinšek. Za trgovski del objekta bi moral namreč po njegovih ocenah prispevati okoli 54 milijonov evrov. "Takega junaka pa ni," poudarja.

Za mnenje o Jazbiškovih idejah smo vprašali tudi ljubljansko občino. Na njihove odgovore še čakamo.

Komentarjev 1
  • Fulmmer 14:29 22.julij 2014.

    Aja? Kdo bo pa potem to vzdrževal? Stožice sedaj za elektriko ne zaslužijo.....