Slovenija
17 ogledov

Za Udarnik boljši časi

V kinu naj bi se že septembra vrteli nekomercialni filmi. Ustanovitelji računajo Žurnal24 main
Nov najemnik, nov program. Nekdanji kino bo upravljalo 13 kulturnikov.
Financiranje

Ni še jasno. Vsak od nas 13 je v zavod vložil nekaj denarja. Iskali bomo različne vire financiranja. Na občino se še nismo obrnili, vendar se najbrž bomo,” je pojasnila direktorica Zavoda Udarnik.

Kino Udarnik, ki v mestu sameva že več mesecev, bo znova zaživel. “Združilo se nas je 13 kulturnikov, ki smo ustanovili neprofitni Zavod Udarnik in v najem vzeli propadajoči kino,” je za Žurnal24 pojasnila Maja Arzenšek, direktorica zavoda.

Zares v septembru
Najemniki odpirajo vrata prenovljene dvorane že 22. maja letos, ko se bodo javnosti predstavili z novimi programi. “Tukaj si bo mogoče ogledati nekomercialne filme, plesne predstave, se izobraževati. V veliko širšem obsegu in z več programi pa bomo pričeli v septembru,” je razložila Arzenškova.

Najemnina je skrivnost
Prostori, ki so v lasti D.S.U., družbe za svetovanje in upravljanje, bodo v najemu zavoda do 31. decembra 2012, višine najemnine pa nam ne zavod ne lastniki niso želeli razkriti.

Najemnina ni ves čas enaka, saj deloma upošteva potrebna nujna vzdrževalna dela in investicijska vlaganja v najete prostore, ki so ob oddaji funkcionalno zelo omejeni,” je pojasnil Janez Tomšič iz D.S.U. ter priznal, da je Udarnik v zelo slabem stanju in da je bil omenjeni zavod edini interesent za najem, zato so se za najemnino pogajali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.