Slovenija
18 ogledov

Za ugovor le še nekaj ur

249.216 davčnim zavezancem bo DURS danes vrnil preveč plačano dohodnino. Žurnal24 main
Zavezanci, ki se ne strinjajo z informativnim izračunom dohodnine za leto 2008, ki so ga na dom prejeli z datumom odpreme 31. marec 2009, lahko vložijo ugovor najpozneje do 5. maja.

Kot so sporočili iz Davčne uprave RS (Durs), lahko zavezanci obrazec ugovora zoper informativni izračun dohodnine dobijo na vseh davčnih uradih in izpostavah, objavljen pa je tudi na spletni strani Dursa: http://www.durs.gov.si/si/aktualno/dohodnina_2008/.

Ugovor lahko zavezanci z varnim kvalificiranim digitalnim potrdilom vložijo tudi v elektronski obliki prek portala eDavki na naslovu: http://edavki.durs.si/.

Če se zavezanec z informativnim izračunom strinja, torej oceni, da je dejansko stanje takšno, kot je navedeno na informativnem izračunu dohodnine, pa mu ni treba storiti ničesar, ker bo informativni izračun v 35 dneh od odpreme samodejno postal odločba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.