Slovenija
30 ogledov

Za urejanje čas le še danes

eDavki DURS
Če še niste oddali vseh obrazcev, ki imajo v sistemu eDavki rok oddaje konec meseca, imate čas le še danes.

Sistem eDavki med 31. oktobrom in 4. novembrom 2013 ne bo deloval. Vzrok je "nadgradnja in prenova visokonapetostne instalacije na objektu", so pojasnili na Dursu.

Kot so dejali na Dursu, 45. člen zakona o davčnem postopku določa, da če je zadnji dan zakonsko predpisanega roka nedelja, državni praznik ali kateri drug dan, ko se pri organu ne dela, se izteče rok za izpolnitev obveznosti s pretekom prvega naslednjega delavnika."Navedeno ne velja za obračune DDV, ki jih morajo davčni zavezanci predložiti davčnemu organu do zadnjega delovnega dne naslednjega meseca po poteku davčnega obdobja. Tokrat je to 30. oktober 2013," so opozorili na Dursu.

Uporabniki lahko oddajo obračun davka tudi pred zakonsko določenim rokom. "Tako je mogoče REK-obrazce z datumom izplačila v dneh, ko sistem ne bo deloval (od 31. oktobra do vključno 3. novembra 2013), oddati do vključno 30. oktobra ali pa 4. novembra 2013 po 7.uri," so dodali na Dursu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.