Slovenija
18 ogledov

Za vabilo vzeli napačno fotografijo

(Foto: sobotainfo.com) Žurnal24 main
Na Direkciji RS za ceste so si z murskosoboškega spletnega portala "izposodili" fotografijo novozgrajenega krožišča in bili pri tem nekoliko površni.

Na uradno vabilo petkovega odprtja podvoza na Lendavski ulici v Murski Soboti so namreč natisnili fotografijo krožišča, s katero je želel uporabnik njihove spletne strani "greenninja" opozoriti na voznika rdečega mégana, ki je v krožišče zapeljal v napačno smer.

Iz Direkcije RS za ceste, ki deluje v okviru prometnega ministrstva, so spletnemu portalu že poslali opravičilo. Zapisali so, da jim je fotografije dostavil njihov nadzorni, oblikoval pa ga je zunanji izvajalec.

"V sklopu fotografij, ki smo jih prejeli od nadzornika in jih predali oblikovalcu, so bile tudi fotografije z dokončanim podvozom in vozili. Na oblikovnem vabilu je slika prikazana v sivini, zato smo spregledali, da je vozilo obrnjeno v napačno smer," so za portal zapisali v DRSC in dodali, da še preverjajo, kako je do napake prišlo.

Večkrat zasledili nedoslednosti
Na izposojeno fotografijo pa se je že odzvala odgovorna urednica spletne strani sobotainfo.com Špela Horvat. "V slovenskih medijih smo že večkrat zasledili nedoslednosti, kar se tiče "izposoje" naših lastnih fotografij, kakor tudi fotografij naših uporabnikov. Seveda, smo največja regionalna spletna stran s skoraj 10 tisoč registrirani uporabniki, ki sami ustvarjajo zelo veliko bazo fotografij v okviru uporabniških fotogalerij. Fotografije uporabnika greenninja so bile pred kratkim uporabljene tudi v prispevku Marjana Maučeca v oddaji 24ur. Če se je ta s uporabo svojih fotografij strinjal, ne vem, mi kot medij o tem nismo bili obveščeni, ampak smo o uporabi fotografij našega uporabnika izvedeli preko drugih kanalov," je povedala Horvatova.

Dodala je, da so z uporabnikom "greenninja" poskušali stopiti v stik, saj jih je zanimalo njegovo mnenje o "izposoji" njegovih fotografij in morebitni zahtevi za izplačilo avtorskih pravic, vendar se jim za zdaj še ni oglasil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.