Slovenija
15 ogledov

Za varno prečkanje ceste ni denarja

Gorenjska obvoznica Iztok Golob
Prehod čez obvoznico. Bogataj bi ga uredil prihodnje leto, a kaj ko je za to pristojna DRSC.

Varnega prehoda čez vzhodno obvoznico med Delavskim mostom in Primskovim očitno ne bo še kar nekaj časa. “Že desetletja prebivalci Planine na poti proti poljem in gozdovom prečkamo nadvse nevaren odsek ceste,” je julija na občinski spletni strani Kr.povej opozoril bralec. Odgovorne je vprašal, kdaj bo prehod urejen in koliko ljudi se bo moralo prej poškodovati ali celo umreti.

V kabinetu župana Mohorja Bogataja so odgovorili, da v letošnjem proračunu denarja za to ni, “bomo pa to investicijo poskušali uvrstiti v proračun za leto 2013”.

Ni potrebnih sredstev

Odgovor je bil sicer spodbuden, a tudi presenetljiv, saj je obvoznica državna cesta, torej v pristojnosti Direkcije Republike Slovenije za ceste (DRSC).

Tega se občina zaveda, saj optimizma pred dnevi v odgovoru Žurnalu24 ni več zaslediti. Kot so povedali, naj bi bil prehod urejen hkrati s širitvijo obvoznice, “po informacijah, prejetih na sestanku oktobra lani, pa DRSC za začetek projekta nima potrebnih finančnih sredstev”.

Orehek na prednostni

Podobno kljub stalnim prošnjam velja za prehod Ljubljanske ceste na Orehku. V odgovoru na svetniško vprašanje glede tega pravijo, da bodo rešitev obravnavali prednostno, pri čemer bodo prej potrebovali soglasje, ki pa ga DRSC izda na podlagi primerno izdelanih 
projektov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.