Slovenija
18 ogledov

Za varovanje pred upokojenci skoraj štiri tisoč evrov

Upokojenci Saša Despot
Po znižanju iz proračuna izplačanih pokojnin, ki bo prizadelo več kot 26 tisoč upokojencev, so se na izpostavah zavodov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje odločili za dodatno varovanje. Najeli Varnost Maribor, d. d.

Za varnost uslužbencev na različnih izpostavah bo skrbelo podjetje Varnost Maribor, d. d. "Na podlagi pregleda cen različnih ponudnikov je bila sklenjena pogodba z Varnost Maribor, d. d. Ocenjena vrednost po pogodbi je po obračunu ur (skupaj 448 ur) približno 3.670 evrov brez DDV," so nam sporočili iz Zpiza.

Varovanje na devetih zavodih

Fizično varovanje bo organizirano na zavodih, kjer ni organizirane receptorske službe ali fizičnega varovanja, in sicer v območnih enotah Koper, Kranj, Murska Sobota, Nova Gorica, Ravne na Koroškem ter na izpostavah Velenje, Trbovlje, Ptuj in Jesenice od 27. junija do 6. julija.

Usmerjali bodo stranke

Varnostniki oziroma receptorji bodo na enotah v času poslovnega časa zavoda predvsem usmerjali stranke k informacijskim točkam za dodatno pojasnjevanje razlogov za negativno uskladitev po zakonu za uravnoteženje javnih financ, ki jo mora zavod kot izvajalec izvesti že z izplačilom junijskih pokojnin, so nam še sporočili iz Zpiza.

Komentarjev 5
  • tartufka2226 21:54 27.junij 2012.

    erste klase svinjarijaaaa,mar bi teh 4000 evrov dali takim ,ki jim bodo največ vzeli

  • crvit 19:57 27.junij 2012.

    Pa kaj vas ni sram na ZPIZU varnostnike boste najemali pred ubogimi upokojenci ki so delali celih 40 let nekateri celo več samo zato ker so nevarni pa joj človek zdelan in zgaran pa bo šel napadat nekoga.Upam da ko ...prikaži več bo moral iti majer v penzijo da ne bo dobo niti ficka ker itak je že sedaj nakrado denarja tako da ima za svojega otroka dosti denarja pa še delat nebo rabo nikoli nič.Sramota za te varnostnike pa se bo našel denar res kam smo to prišli.Eh ne vlada pa mora v Hrastovec ker tam take bedake zapirajo.

  • Avatar Zala
    Zala 19:05 27.junij 2012.

    Zakaj v Idrijo, tam so res bolniki ...... lopovi sodijo na Dob!