Slovenija
19 ogledov

Za varstvo otroka od 2 do 6 evrov

školjke, plaža, oddih, zbiranje, počitnice Žurnal24 main
Konec šole. Če nimate varstva za svojega otroka, vam lahko pomagajo v Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS).

"Spet smo na koncu šolskega leta. Bilo je uspešno, zdržali smo in se veliko naučili. Šolski sistem je del stabilnosti te družbe, kar smo pokazali z našim delom. Bližajo se počitnice, letošnji zaključek šolskega leta je še posebej slavnosten, saj praznujemo 20. obletnico osamosvojitve Republike Slovenije. Želim vam, da počitnice, ki so pred vami, preživite veselo in da se v začetku novega šolskega leta, v septembru, vidimo z novimi močmi," je v poslanici ob zaključku šolskega leta povedal minister za šolstvo Igor Lukšič.

Poslanica je bila namenjena okrog 160 tisoč osnovnošolcem in skoraj 84 tisoč srednješolcem, ki so danes končali šolsko leto in začeli z najbolj pričakovanimi počitnicami. Mnogi že komaj čakajo, da se odpravijo na morje ali v gore.

ZPMS obljublja nepozabne počitnice

Za vse tiste, ki bodo ostali doma, pa nepozabne dni obljublja ZPMS, ki ima v Sloveniji več kot 154 zvez in društev. "Vsako leto slovenskim šolarjem pripravimo počitniške dejavnosti. Če je lepo vreme, vse dejavnosti usmerjamo v bazene, plavanje, izboljšanje tehnike plavanja, igre otrok v vodi, ustvarjalnice, potepanja, enodnevne kopalne izlete. Trudimo se, da otrokom nudimo vse, kar potrebujejo, tako za sprostitev kot za življenje. Predvsem pa z organiziranim preživljanjem počitnic pomagamo staršem, ki ne morejo svojih otrok dati v varstvo. Za dnevno varstvo bodo odšteli le od 2 do 6 evrov, kolikor znaša hrana in vstopnine," nam je povedala Anita Ogulin iz ZPMS.

Za varnost in animacijo otrok skrbijo mentorji in animatorji, ki so posebej za to izobraženi, pravi Ogulinova in dodaja: "Otroci se morajo zabavati in družiti z vrstniki. Zato naše dejavnosti manj usmerjamo v razna učenja. Smo namreč mnenja, da so počitnce čas odklopa oziroma sprostitve."

Organizirajo tudi letovanja

Zato vsako leto otroke peljejo tudi na različna letovanja in tabore, kot so Savudrija, Zambratija, Umag, Poreč, Pacug, Piran, Kranjska gora, Srednji vrh, Gorje. "Lansko leto se je letovanja udeležilo 14.435 otrok, od tega jih je brezplačno letovalo skoraj tisoč. V letošnjem letu pričakujemo enako število otrok, ki bodo preživeli nepozabne počitnice."

Če želite svojega otroka prijaviti na katero izmed dejavnosti, se obrnite na najbližjo enoto ZPMS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.