Slovenija
13 ogledov

Za vedno na Facebooku!

Žurnal24 main
Facebook si z novimi pogoji uporabe pridržuje pravico do uporabe vseh materialov, ki ste jih kdaj objavili, tudi če niste več njegov uporabnik.

Za uporabnike najpopularnejše spletne socialne mreže Facebook, ki združuje že okoli 175 milijonov ljudi, od 4. februarja naprej veljajo nova pravila. Če namreč izginete iz mreže uporabnikov Facebooka, to še ne pomeni, da Facebook ne more več razpolagati z vašimi podatki. "Naša filozofija temelji na dejstvu, da imajo uporabniki nadzor nad podatki, ki jih delijo z drugimi," pravi ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg. Dodaja, da če ima Facebook pravico do razpolaganja z vašimi podatki, to še ne pomeni, da jih bo zlorabil.

Facebook lahko vaše vsebine celo trži in jih posreduje drugim podjetjem in organizacijam, saj ste se ob vpisu v to spletno mrežo strinjali s pogoji uporabe. Če pa je nekdo izbrisal profil, je lastnikom Facebooka onemogočil oziroma vzel pravico, da bi še naprej lahko razpolagali z njegovimi podatki. Od spremembe pogojev uporabe pa ima Facebook pravico do razpolaganja in uporabe podatkov še naprej, čeprav niste več njegov uporabnik. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.