Slovenija
10 ogledov

Za vikend boste gotovo pihali

alkotest, policija Žurnal24 main
Policisti za martinov vikend napovedujejo poostreno preventivno akcijo za manj alkohola na cestah.

Tretji del preventivne akcije 0,0 šofer - trezna odločitev za manj alkohola na cestah je v polnem teku. Policisti so s poostrenim nadzorom pričeli že včeraj, do sobote pa bodo osredotočeni predvsem na martinovanje. "V dneh okoli martinovega voznike opozarjamo na tragične posledice vožnje pod vplivom alkohola. Policisti svetujemo: če boste uživali alkoholne pijače, ne vozite. Vozi naj kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva," pravi vodja Sektorja prometne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi Ivan Kapun.

Problemetični zlasti vikendi

Glede na izkušnje in podatke o vožnji pod vplivom substanc, so problematični zlasti vikendi oziroma petki in sobote ter nočni čas. Zato se bodo policisti usmerili predvsem na lokalne prireditve, kjer se zbirajo mladi.

Številni alkotesti

Policisti bodo v tem obdobju povečali število odrejenih poizkusov alkoholizirnosti pri voznikih, ki bodo prekršili cestnoprometne predpise, poostreno pa bodo nadzirali tudi spoštovanje Zakona o omejevanju porabe alkohola.

Alkohol dolgo ostane v krvi

Upoštevajte dejstvo, da alkohol v organizmu ostane tudi do 12 ur in več po zaužitju, kar je odvisno od količine zaužite pijače. Zato na primer celo naslednje jutro po uživanju alkoholnih pijač še vedno nismo sposobni za varno vožnjo oziroma je lahko pri preizkusu alkoholiziranosti stopnja koncentracije alkohola še vedno nad dovoljeno.

Komentarjev 2
  • feferon 15:15 10.november 2012.

    Če bo povedal kje ga boli...

  • jakec1897 21:04 09.november 2012.

    Ha, ha, ha,.....