Slovenija
35 ogledov

"Za vse je kriva Katarina"

Žurnal24 main
Ministrica Katarina Kresal zatrjuje: MNZ ni iskalo in ne išče kupca za stavbo NPU. Še nikoli ni slišala za predstavnika Reiffeisen Leasinga, ki trdi, da se je o novi pogodbi pogovarjal neposredno z njo.

Notranja ministrica in predsednica LDS Katarina Kresal se je ostro odzvala na sinočnje poročanje v medijih, da želi MNZ skleniti novo pogodbo o najemu stavbe Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) na Dimičevi. Včeraj je namreč prišlo na dan, da je Reiffeisen Leasing na MNZ sredi maja poslal uradni predlog pogodbe, po kateri bi od trenutnega lastnika Ram Invest, ki ga vodi Igor Jurij Pogačar, stavbo odkupili in jo takoj znova dali v najem državi po ugodnejših pogojih.

Sobotni kongres LDS je očitno prinesel novo priložnost, da se Katarino Kresal še enkrat očrni. Da se pokaže, kakšne zarote vse kuje. Da dela izključno v svoje dobro. Da je sužnja elit. Da je kriva za vse.
Katarina Kresal

Kresalova je v blogu na spletni strani LDS danes ovrgla vsa namigovanja, da za težnjo Reiffeisen Leasinga stoji ona sama, potem ko ji opozicija in po nekaterih neuradnih podatkih tudi Računsko sodišče očitata negospodarno najemno pogodbo.

"Sobotni kongres LDS je očitno prinesel novo priložnost, da se Katarino Kresal še enkrat očrni. Da se pokaže, kakšne zarote vse kuje. Da dela izključno v svoje dobro. Da je sužnja elit. Da je kriva za vse.

Zato še enkrat in da bo jasno enkrat za vselej: ministrstvo za notranje zadeve ni iskalo in ne išče kupca za stavbo NPU. Ministrstvo za notranje zadeve nikogar ni prosilo za ponudbo za odkup stavbe. Katarina Kresal z nikomer iz Raiffeisen Leasing glede te ponudbe ni bila 'v stikih'.

"Katarina Kresal ne pozna in doslej nikoli ni slišala za predstavnika Raiffeisen Leasing z Dunaja z imenom Johannes Frei,"
nadaljuje Kresalova, s čimer je zanikala včerajšnje poročanje Kanala A, za katerega je Frei dejal, da se glede nove pogodbe pogaja neposredno s Kresalovo.

"Katarina Kresal se s ponudbo, ki jo je poslala Raiffeisen Leasing z Dunaja, ni ukvarjala, temveč so jo v obravnavo prevzele strokovne službe ministrstva. Ministrstvo za notranje zadeve za odkup stavbe nima denarja, zato za to sploh ni možnosti. Bo pa ministrstvo uradno ponudbo preučilo, se o njej posvetovalo s pristojnimi resorji in nanjo uradno odgovorilo. Ne vem, zakaj je Raiffeisen Leasing z Dunaja ponudbo poslal na ministrstvo za notranje zadeve. Ne vem, zakaj je niso poslali lastniku," še piše Kresalova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.