Slovenija
29 ogledov

"Za vse probleme nismo krivi Slovenci sami"

Borut Pahor Pixsell
Mi smo majhen narod, vendar smo zelo veliki, ko smo enotni, je na današnjem srečanju SD v Solkanu dejal Borut Pahor. Poudaril je, da je gospodarska kriza nekakšen zunanji sovražnik, ki bi nas morala združiti.

Zbrane somišljenike in člane Socialnih demokratov je predsedniški kandidat Borut Pahor nagovoril z začetnim vprašanjem o podpori trenutni vladi, kasneje pa večkrat poudaril, da tudi sam padec sedanje vlade ne more rešiti težav Slovenije. Prepričan je, da v Sloveniji ne moremo izvesti potrebnih reform, ki bi nas popeljale med evropske narode, ki niso na obrobju, ker imamo prešibko vlado.

"Podaljševanje situacije, v kakršni se nahajamo, rine Slovenijo na obrobje vitalnih tokov Evrope. Vendar za vse probleme nismo krivi Slovenci sami, pač pa bi nas zadeli tako kot druge evropske narode," je prepričan Pahor. V trenutku, ko smo izčrpali skoraj vse možnosti boja s krizo, je potrebno sodelovanje, tudi s to ali kakšno drugo vlado.

Rešitev vidi v enotnosti celotnega naroda, vseh političnih strank, ki ne bi smele nasprotovati nekaterim nujnim spremembam samo zato, "ker to niso naši". "Če ne bi verjel, da mi lahko uspemo, da mi lahko zmagamo, vas ne bi nagovoril, da me volite za predsednika države. Vendar ne vsak posameznik, pač pa mi enotni. Kdor bo poskušal zmagati na račun drugega, bo sam največji poraženec," je zagotovil Pahor.

Lukšič poudaril zaupanje v vlado

Na današnjem srečanju, ki so ga tokrat iz tradicionalnega prireditvenega prostora v Opatjem selu na Krasu preselili v Solkan, je spregovoril tudi predsednik stranke Igor Lukšič. Tudi on je poudaril nezaupanje v sedanjo vlado, nezaupanje ljudi do politike in do drugih ljudi.

"Za povrnitev tega zaupanja so potrebne spremembe. Slovenijo je potrebno prenoviti, ne samo na političnem vrhu in znotraj sfere, pač pa tudi v gospodarstvu, saj se zaradi razmer slovenska družba vedno bolj deli in to ni dobro," je poudaril Lukšič.

"Mi hočemo Slovenijo, kjer bo vsak videl svojo prihodnost in perspektive, ki bo perspektivna za vse in za to smo pripravljeni trdo delati," je še poudaril Lukšič.

Komentarjev 1
  • Veteran 21:31 02.september 2012.

    Lukšič a misliš kot spremembo konjskega mešetarja Jankovića in PS za novo vlado. Ni bilo dovolj, da so finančno upostošili Ljubljano pa naj sedaj še Slovenijo. Lukšič, ti in tvoji strici iz ozadja ste naredili dovolj škode in sedanja vlada ...prikaži več je prava sprememba za napredek Slovenije, seveda bolj težko s takimi opozicijskimi skorumpiranimi bedaki.