Slovenija
18 ogledov

Za wind domači možgani

(Foto: Andrej Leban) Žurnal24 main
Jelinčič izpostavlja, da naj bi Revoz za proizvodnjo winda zaposlil petdeset tujih strokovnjakov. Revoz trditve zavrača.

Predsednik SNS Zmago Jelinčič je v petek na ministrstvo za delo naslovil poslansko vprašanje, v katerem ministra Ivana Svetlika sprašuje, zakaj mora novomeški Revoz za proizvodnjo novega winda zaposliti petdeset tujih strokovnjakov.

Jelinčič Svetlika sprašuje, zakaj je Slovenija pristala na pogoje Renaulta, ki naj bi ob začetku proizvodnje novega modela wind zahteval, da mora Revoz zaposliti petdeset njegovih strokovnjakov.

Revoz navedbe zavrača
V novomeškem Revozu menijo, da gre pri Jelinčičevem vprašanju za popolnoma napačno trditev. V pogodbi o dodelitvi finančne spodbude za naložbeni projekt proizvodnje novega modela renault wind se je podjetje zavezalo, da bo v njegovem okviru ustvarilo petdeset novih, specifičnih delovnih mest v Revozu, so zatrdili v novomeški tovarni.

Za kašno vrsto delovnih mest gre, v pogodbi ni opredeljeno, do danes pa so – kot še izpostavljajo v dolenjskem avtomobilistu – ustvarili več kot 50 takšnih delovnih mest, na katerih so zaposlili izključno slovenske državljane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.