Slovenija
76 ogledov

Za začetek tisočak

slovenija 30.09.09, igor bavcar, aretacija, zadrzanje, policija, kriminalisti, m Nik Rovan
Policija. Do jutri se kandidati za računalniške forenzike še lahko prijavijo na razpis za proste službe.

Policija nujno potrebuje in zato išče nove kriminaliste, tako imenovane računalniške forenzike. Specializirani bodo za pregon računalniškega kriminala. Izbrani kandidati se bodo zaposlili na policijskih upravah v Kranju, Novem mestu, Celju, Kopru in Mariboru, kjer teh preiskovalcev policiji najbolj primanjkuje. Za svoje delo bodo, vsaj na začetku zaposlitve prejemali dobrih tisoč evrov bruto plače.

Na policiji ne želijo napovedovati, koliko novih sodelavcev bodo dobili z razpisom prostih delovnih mest, ki so ga objavili 3. februarja. Z njim pa ne iščejo le novih računalniških forenzikov, temveč tudi nove kriminaliste za odkrivanje gospodarskega kriminala. "Ker še ni znano, koliko delovnih mest bo zapolnjenih, ni mogoče odgovoriti, koliko delovnih mest je prostih oziroma za koliko delovnih mest je poziv. Gre pa za skupaj 25 novih sistemiziranih delovnih mest," pojasnjujejo na policiji.

Šef policije Stanislav Veniger je že oktobra lani napovedal, da je treba čim prej zaposliti dodatne strokovnjake, da bi pospešili preiskave elektronskih naprav, ki jih policija zaseže osumljencem kaznivih dejanj.

Komentarjev 24
  • Simon Karoli 15:56 11.februar 2014.

    Tudi o kakem tisučaku ni ne duha ne sluha tako, da bi bilo lepo če bi bil omenjen tudi uraden vir tega članka ne pa napihovanje in povzročanje nestrpnosti.

  • Simon Karoli 15:55 11.februar 2014.

    Kot prvo znesek je res smešen kot drugo pa je sploh kdo od vas pogledal razpis? Jaz vidim na njihovi strani samo, da rabijo: KRIMINALISTIČNI INŠPEKTOR SPECIALIST, KRIMINALISTIČNI INŠPEKTOR SPECIALIST , VIŠJI KRIMINALIST SPECIALIST, KRIMINALIST SPECIALIST. Potrebno znanje Za zasedbo ...prikaži večo navedenih delovnih mest s področja preiskovanja računalniške kriminalitete bodo imeli pri izbiri prednost kandidati z ustrezno stopnjo izobrazbe računalniške, informacijske ali telekomunikacijske smeri in relevantnimi delovnimi izkušnjami na področju računalništva in informatike, poznavanjem različnih operacijskih sistemov, delovanja in tehnologij računalniških omrežij, različne strojne in programske opreme ter osnovnim znanjem vsaj enega svetovnega jezika (nemščina, angleščina). Res je, da to ni ravno samo znanje delati z vordom je pa tudi res, da to še ni forenzništvo saj o forenzikih ni ne duha ne sluha. Tudi o kakem tisučaku ni ne duha ne sluha tako, da bi bilo lepo če bi bil omenjen tudi uraden vir te

  • Perob 01:54 11.februar 2014.

    A so resni? Torej dobi malenkost več kot minimalno plačo za delo, ki ni najlažje.