Slovenija
53 ogledov

Za začetek zaprtje 22 poslovalnic

Janko Medja Saša Despot
NLB. Iz prometa več kot sto bankomatov.

NLB bo 1. aprila zaprla 22 nerentabilnih poslovalnic, to pa še ni nujno zadnje krčenje mreže. “To je samo prvi velik konkreten korak, mreža se lahko še dodatno zmanjša,” opozarja član uprave NLB Blaž Brodnjak. Rentabilnost poslovalnic bodo namreč spremljali vsak mesec. NLB ima zdaj 143 poslovalnic.

Med drugim bodo zaprli poslovalnico na Dunajski 20 v Ljubljani ter poslovalnice v Dolenjskih Toplicah, na Glavnem trgu v Novem mestu, v Škocjanu in v Metliki. V Metliki danes zaradi napovedanega zaprtja poslovalnice NLB v starem mestnem jedru že pripravljajo protest, zbirali pa bodo tudi podpise proti zaprtju.

Sto bankomatov manj

NLB bo letos umaknila tudi več kot sto bankomatov. “Ponekod je na istem mestu po pet bankomatov različnih ponudnikov in na nekaterih je le nekaj transakcij na dan, kar ne opravičuje stroškov nekaj tisoč evrov na leto, kolikor stane bankomat,” je dejal Brodnjak .

Na vprašanje, ali zaradi krize manj dvigujemo denar na bankomatih ali so bili ti nerentabilni že pred krizo, pa je Brodnjak dejal, da denarja ne dvigujemo manj in da je bila njihova postavitev najbrž del širitvene strategije pred krizo.

Ciljajo na 16 mio dobička

Skupina NLB je lani iz poslovanja ustvarila 15 milijonov dobička, a je bilo na drugi strani toliko slabitev, da je bilo čiste izgube za 1,4 milijarde evrov.

Decembra je v NLB država vložila 1,5 milijarde evrov. S tem kapitalom naj bi NLB letos pridelala okrog 120 milijonov dobička iz poslovanja ter iz njega pokrila slabitve in rezervacije, tako da naj bi na koncu leta ostalo 16 milijonov evrov čistega dobička.     

Komentarjev 5
  • Trovlak 19:03 03.marec 2014.

    22 poslovalnic krat v povprečju 4 zaposleni v eni poslovalnici = 88 krat 12000 EUR (kolikor bodo menda dobili delavci v povprečju odpravnine) = dober milijon € samo za odpravnine. Iz kje delavci zaposleni v javni upravi in državnih podjetjih ...prikaži več dobijo plače in odpravnine. Iz fonda davkoplačevalcev. Juhu, še za en milijon bomo dali.

  • Ziher 18:53 03.marec 2014.

    Če se jim ne da naj dovolijo meni, da jaz namesto njih, umaknem bankomate.

  • francek 18:33 03.marec 2014.

    NLB nacionalna sramota, škoda besed.