Slovenija
8 ogledov

Za zaostanke še 10 mio. manj

slovenija 15.04.13, Branko Maslesa, predsednik Vrhovnega sodisca, sodnik, sodisc Anže Petkovšek
"Naš cilj je doseči, da bo stranka vedela, v kolikšnem času lahko pričakuje rešitev svoje zadeve," je ob predstavitvi ciljev za letos napovedal predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša.

Pričakovani čas rešitve se sicer ni zmanjšal in ostaja 3,6 meseca, poleg tega so rešili 11 odstotkov manj zadev kot predlani. Kot ob tem opozarja Masleša, so se sredstva že lani zmanjšala za 12 milijonov evrov in letos dodatno za deset milijonov. "Na delo sodišč moteče vpliva tudi nenehno premalo premišljeno spreminjanje zakonodaje," pravi, tudi letos pa se bo nadaljevalo postopno zmanjševanje števila sodnikov; teh imamo trenutno 963 oziroma na število prebivalcev celo največ v Evropi.

Prioriteta sodstva sicer ostaja pospešeno reševanje nerešenih zadev, poudarja Masleša. Število teh se je v zadnjih treh letih zmanjšalo za 30 odstotkov, sodni zaostanki pa so se v zadnjem letu zmanjšali za slabih 13 odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.