Slovenija
144 ogledov

Za zapahi bo 20 let

Danilo Žorman je po umoru odšel na pivo v lokal v bližini svojega doma, kjer je Žurnal24 main
Sodba. Danilo Žorman spoznan za krivega umora v masažnem salonu.

Za krut umor 55-letne Branke Sever novembra lani v stanovanju na Vodnikovem trgu bo obtoženi Danilo Žorman v zaporu preživel 20 let. Sodišče je v celoti sledilo predlogu tožilstva, ki je menilo, da je Žorman dejanje storil zaradi maščevanja in ljubosumja. Največja zagrožena kazen za to kaznivo dejanje je sicer 30 let zapora.

Najdene tudi biološke sledi
"Ne gre spregledati načina dejanja, torej davljenja, pri katerem je žrtev pred nastopom smrti trpela," je povzela sodnica Danila Dobčnik Šošterič. Pristavila je, da so pri izreku kazni upoštevali tudi Žormanove biološke sledi, najdene na žrtvinem vratu in brisačah, ki ji jih je zatlačil v usta. "Ugotovljeno je bilo, da ste ji po dejanju odtujili mobilni telefon. Iz podatkov spisa njenega telefona je razvidno, da ste jo v zadnjem času pogosto klicali, tudi usodnega dne. Zgovorna so tudi kratka SMS-sporočila," je Žormanu pojasnila sodnica in dodala, da je bila na njegovem domu najdena tudi žrtvina bančna kartica, ki je bila po umoru uporabljena.

Sodbo sprejel mirno
Žorman, ki je ves čas sojenja trdil, da je nedolžen, je razglasitev sodbe spremljal mirno in brez besed. Sodnica mu je do pravnomočnosti sodbe pripor podaljšala, saj je psihiater Matjaž Košorok ugotovil, da ima osebnostno motnjo in je lahko za ljudi, za katere meni, da ga ogrožajo, nevaren. Njegov odvetnik Tomislav Obersnel bo o pritožbi še razmisli, ko bo dobil sodbo tudi pisno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.