Slovenija
23 ogledov

"Za zaprtjem politični interesi"

“Nekaj časa se je nabiralo, pod hudimi pritiski pa je bila morda sprejeta tudi k Žurnal24 main
Podmežakla. Zaradi zaprtja dvorane nastalo okoli 80 tisoč evrov škode.

Jesenice. “Zaradi 45-dnevnega zaprtja dvorane Podmežakla je nastalo za okoli 80 tisoč evrov škode, od tega okrog 11 tisoč evrov zaradi preselitve Triglav Trophyja in dvakrat po 35 tisoč evrov zaradi hokejskih derbijev,” je včeraj o zapletih z dvorano povedala Petra Dečman, vodja oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve na jeseniški občini. O pokrivanju škode se bodo zavod za šport, hokejski klub in občina še dogovorili.

45 dni je bila zaprta dvorana Podmežakla; tako je nastalo za okoli 80 tisoč evrov škode.

Ugibanja o ozadju
Kot je znano, so se težave z dvorano začele februarja, potem ko je policist inšpekciji prijavil uporabo vzhodne tribune brez dovoljenja, gradbena inšpektorica pa je ugotovila, da tudi preostanek dvorane nima uporabnega dovoljenja. Na občini so pojasnili, da so vzhodno tribuno brez dovoljenja odprli na pritisk javnosti. Župan Tomaž Tom Mencinger meni, da za zaprtjem dvorane stojijo politični interesi, ki pa jih ni želel pojasniti. Dodal je, da ni vedel, da dvorana dovoljenja nima, zato leta 2003 in 2005 niso izkoristili možnosti za legalizacijo objekta, zgrajenega pred letom 1967: “Župan je vedno kriv, hote ali nehote prevzema odgovornost za vse, kar se v občini dogaja, račune pa polagam volilcem.”

Arhivski dokumenti

Pritožba. Občina je 25. marca dopolnila pritožbo na odločbo o zaprtju dvorane z overjenimi kopijami gradbenih in uporabnih dovoljenj iz let 1953, 1961 in 1965, a je bila pritožba kljub temu zavrnjena na ministrstvu za okolje; vzroka na občini ne poznajo, odgovorov ministrstva pa do zaključka redakcije nismo prejeli.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.