Slovenija
0 ogledov

Za zaščito pred točo so si izbrali predor

Vozniki so se na avtocesti Maribor jug zaradi toče ustavili pred predorom in pos Žurnal24 main
Območje Maribora je v ponedeljek zvečer zajelo močnejše neurje s točo. Prav slednja pa je bila vzrok, da so se nekateri vozniki, da bi zaščitili svoja vozila, ustavili kar na sredi avtoceste.

V želji po zaščiti svojih jeklenih konjičkov so se vozniki ustavili pred predorom na avtocesti Maribor jug in po poročanju našega bralca s tem zelo ovirali promet, saj so zaprli tri četrtine avtoceste. Naj vas ob tem opozorimo, da je po devetem odstavku 110. člena zakona o varnosti cestnega prometa na vozišču avtoceste prepovedano obračanje, vzvratna vožnja, ustavitev ali parkiranje. Za tak prekršek pa vas bodo policisti oglobili za 260 evrov.

Ustavljanje vozil na avtocesti vas lahko stane 260 evrov. © Bralec Simon

 
Neurje z močnim nalivom dežja je občino Hoče - Slivnica zajelo ob 19.54. Meteorna voda je zalila železniški podvoz smer Hoče–Rogoza, kjer je obstalo tudi osebno vozilo. Gasilci so posredovali v železniškem podvozu, kjer so iz vode potegnili vozilo, cestno podjetje pa je očistilo jaške, da je lahko voda odtekla. V Miklavški ulici pa je voda zalila kleti dveh stanovanjskih objektov ter dveh v Flisovi ulici in po enega v Bohovi ulici ter na Cesti v Skoke v Rogozi. Pri sanaciji posledic so sodelovali gasilci JZZPR Maribor ter iz PGD Bohova, Hoče, Miklavž in Hotinja vas.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.