Slovenija
27 ogledov

Za zavarovanje evro manj

zavarovalnice Žurnal24 main
Nižje premije. Zavarovalnici Adriatic Slovenica in Triglav sledita Vzajemni.

Zavarovalnica Adriatic Slovenica bo s 1. junijem znižala mesečno premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za 1,04 evra, so sporočili včeraj. Tako bo sledila potezi Zavarovalnice Triglav, ki bo mesečno premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja prav tako znižala s 1. junijem, in sicer za 1,60 evra.

Prva je znižala Vzajemna

Obe zavarovalnici pojasnjujeta, da sta se za nižanje premij odločili na podlagi analize minulega poslovanja ter trendov na področju gibanja škod in izplačil iz dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. 1. marca je premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za evro že znižala Vzajemna.

Vse tri zdravstvene zavarovalnice so sicer predlani zvišale premije za dopolnilno zavarovanje za skoraj tri evre, ker je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) del stroškov preložil na prostovoljno dopolnilno zavarovanje. Kasneje je ZZZS za okoli 15 odstotkov znižal cene zdravstvenih storitev, kar je pozitivno vplivalo tudi na stroške komercialnih zavarovalnic.

Komentarjev 2
  • Johan Spohan 08:40 07.marec 2014.

    Tukaj slab evro manj, nas bodo pa drugje opilili za 20 in več. Alenkina "uspešna" vlada že razmišlja o povečanih ali novih davkih. Ker so popolnoma neuspešni, nam verjetno sledi krizni davek, da bodo nabrali denar za nenasitne bančne in politarske riti.

  • dragec 07:32 07.marec 2014.

    HVALA LEPA