Slovenija
270 ogledov

Za zdravljenje raka računal 20 tisoč evrov

zeleni čaj Žurnal24 main
Novogoriški policisti prijeli Hrvata, ki je osumljen mazaštva in oderuštva. Zdravilec naj bi zdravil hude bolezni, tudi raka. Seveda ne zastonj. Zdravil naj bi tudi znane državnike.

Novogoriško tožilstvo zbira informacije za pripravo morebitne obtožnice zoper 58-letnega Hrvata, ki se ukvarja z alternativnim zdravljenjem. Može postave je nanj opozoril eden izmed njegovih pacientov, preiskava teče v smeri dokazovanja mazaštva in oderuštva.

Zdravilec, ki se je predstavljal kot doktor Oscar, se je z bolnikom ali svojci najprej srečal na javnem mestu in po seznanitvi z zdravstvenimi težavami zaprosil za krvno sliko bolnika. Na podlagi diagnoze in krvnih preiskav je nato predlagal določeno alternativno zdravljenje. Bolnikom je pripravljal razne rastlinske izvlečke, tudi takšne iz zdravilnih rastlin, ki pri nas ne uspevajo, pišejo Primorske novice.

Za zdravljenje so bolniki plačevali visoke zneske, po neuradnih podatkih so morali za 3-mesečni tretman plačati tudi do 20 tisoč evrov.

Doktor Oscar ustrezne poklicne kvalifikacije nima, ravno tako ni imel licence ali prijavljene dejavnosti. Zdravil naj bi sicer bolne ljudi na območju cele Slovenije. Na policijo se je zaradi zdravilca obrnilo več oškodovancev; menijo, da je ogoljufanih še več in jih poziva, da se javijo na policijo.

Zdravil tudi znane

Preiskovani zdravilec ne le da ni imel prijavljene ordinacije, tudi njegova telefonska številka je bila strogo varovana, reklamiral se ni. Pred leti je v intervjuju za Dnevnik poudaril, da ni alternativni zdravnik. Njegovo zdravljenje naj bi bilo najbolj podobno nutricionističnemu, ljudem je svetoval, kako naj s pravilno prehrano in odnosom do življenja spremenijo navade, pri tem pa jim je predpisoval izbrano dieto in mešanico svojih rastlinskih pripravkov, ki jih je drago zaračunaval.

Zdravil naj bi tudi že mnoge državnike, Primorske novice omenjajo pokojnega predsednika Slovenije Janeza Drnovška, nekdanjega ruskega predsednika Borisa Jelcina, tudi predsednik Kube Raul Castro naj bi bil med njegovimi pacienti.

Preiskava zoper njega še poteka, policisti so ga v začetku marca na podlagi prijave prijeli; preiskovalni sodnik je po zaslišanju zanj odredil ukrep javljanja na policijski postaji.

Komentarjev 2
  • Pepe007 08:56 31.marec 2015.

    Kaj je tu slabega? Če je ljudem ponudil upanje pred smrtjo, je to tisto kar so rabili. Ali bi morali denar hraniti zato, da se bodo svojci imeli zakaj kregati na zapuščinski?

  • Ferluci 08:30 31.marec 2015.

    Na bedakih se je vedno dobro zaslužilo.