Slovenija
3390 ogledov

Za zdravnike in medicinske sestre brezplačen oddih v hotelu Kempinski

Kempinski Palace Portorož MK Group
MK Group Miodraga Kostića bo sto zdravnikom in sestram, ki so zdravili okužene s covidom-19, omogočila brezplačen tridnevni oddih v hotelu Kempinski v Portorožu.

Oddih bodo zdravniki ter zdravstveno osebje na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja, UKCLJ, Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja, UKCMB, Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja, Splošne bolnišnice Celje, Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergije Golnik lahko izkoristili med 15. junijem in 15. avgustom 2020.

Izraz zahvale slovenskemu zdravstvenemu osebju za boj proti epidemiji korona virusa je pospremil direktor MK Group, lastnice hotela Kempinski Palace Portorož Jovan Purar: »Epidemija korona virusa je pokazala, da družbena odgovornost ne more bit zgolj izraz dobre volje gospodarskih družb, temveč nuja, če želimo živeti v humani in odgovorni družbi. Posebej nas veseli, da bomo v našem hotelu Palace Kempinski Portorož gostili 100 zaposlenih na klinikah in oddelkih za infekcijske bolezni in vročinska stanja iz Ljubljane, Maribora, Celja in Golnika. S tem želimo prispevati k boju proti epidemiji in hkrati izraziti našo zahvalo tistim, ki so v boju prispevali največ«.

MK Group predaja donacijo | Avtor: MK Group MK Group

Predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja, UKCLJ, Tatjana Lejko Zupanc je poudarila, da donacija MK Group nosi velik simbolni pomen, saj se bodo zaposleni lahko oddahnili, hkrati pa lepa gesta prinaša tudi spodbudo za pripravljenost bolnišnic v prihodnje.

»Takšna ravnanja donatorjev nas navdihujejo in smo jim hvaležni, da naše delo ni spregledano,« je dejala predstojnica Oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja, UKCMB, Nina Gorišek Miksić.

Zdravstveno osebje je v bolnišnici preživelo več tednov in tako tvegalo tudi lastno zdravje za pomoč drugim. Ob donaciji spoznavamo, da je družbi resnično mar za naše strokovno delo in prizadevanja, za kar se družbi MK Group iskreno zahvaljujemo,« je dejal Aleš Rozman, direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik.

MK Group bo brezplačen oddih podaril tudi zdravnikom in zdravstvenemu osebju iz Hrvaške in Srbije, skupaj kar 450 zdravnikom in medicinskim sestram.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.