Slovenija
71 ogledov

Za zdravniki še sestre

Sestre v UKC Maribor opozarjajo tudi na pomanjkanje kadra. “Medicinskih sester j Žurnal24 main
Nestrinjanje. Zaradi novega načina plačila dežurstev vre tudi med sestrami.

Maribor, Slovenj Gradec. Potem ko je zaradi spremembe plačila dežurstev najbolj zavrelo zdravnikom, zaposlenim v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, se nestrinjanju pridružujejo tudi sestre, zaposlene v tem zavodu.

O stavki še ni govora
Od vodstva pričakujemo pojasnila v zvezi z organizacijo dela in plačilo za dežurstvo,” poudarjajo medicinske sestre v UKC Maribor. Razočarane so tudi nad dialogom z upravo, ki ga, kot pravijo, praktično ni. Včeraj so se sicer končno sestale z upravo, vendar že pred sestankom konkretnih rešitev niso pričakovale. Upravi so med drugim predstavile problematiko plačila dela zaposlenih s srednješolsko izobrazbo, ki opravljajo delo diplomiranih medicinskih sester, a s precej nižjim plačilom.

Ravnamo v skladu z novo zakonodajo, predvsem pa v skladu z uredbo o vrednotenju delovnih mest.
Vodstvo UKC

Po besedah Darinke Auguštiner, predsednice Sindikata zdravstva in socialnega skrbstva Slovenije v UKC Maribor, je položaj resen, toda o stavki še niso razmišljale: “Še se bomo pogovarjali, če bi se morebitni stavki zdravnikov UKC Maribor pridružile medicinske sestre.

Tudi na Koroškem
Nezadovoljne pa so tudi medicinske sestre v Slovenj Gradcu, vendar so se tam na upravo obrnile tiste z diplomo. “Zaradi novega sistema imajo nekatere za okoli 35 odstotkov nižjo plačo. Pripravljen sem na dialog in rešitve. Skupaj bomo poiskali rešitev, ki bo zanje najboljša,” je dejal Janez Lavre, direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.