Slovenija
68 ogledov

Za Zidarja slišal od informatorja

Ivan Zidar, sojenje, reševalec
1/5
Žurnal24 main
Čista lopata. Ivan Zidar na sojenju z odvetnikoma in reševalcem. "Prvič sem za Ivana Zidarja slišal od informatorja iz Slovenije," je prek videokonference dejal nemški informator.

"Prvič sem za Ivana Zidarja slišal od informatorja iz Slovenije, ki mi že od leta 1999 daje koristne informacije o določenih deliktih in so se vedno izkazale za resnične. Srečala sva se novembra 2007 v Sloveniji in tam je bil tudi kriminalist Robert Slodej, ki pa med najinim pogovorom o Zidarju slučajno ni bil navzoč.

Naslednjega dne pa sem v nemškem policijskem sistemu preverjal in odkril, da v Nemčiji omenjenega domnevno spornega poslovanja SCT-ja ne obravnavamo. Zato sem podatke poslal preko faksa kriminalistu Robertu Slodeju, ki sem ga tudi od prej poznal,"
pa je preko videopovezave med Ljubljano in Muenchnom, z zakritim obrazom na zaslonu, razlagal tamkajšnji komisar Gerhard Schaffner.

Prav na podlagi teh podatkov iz Nemčije naj bi Zidarju začeli slediti in prišluskovati pri nas.

"Zidar je sposoben"
(Ne)opravičljivo. "Jasno sem napisal, da bo gospod Zidar po 31. 3., po zaključku dvotedenskega zdravljenja na Ortopedski kliniki in v zdravilišču v Strunjanu, sposoben za sodelovanje na sojenju. Kar je dejstvo.

Zadnji teden je bil povsem samostojen, lahko uporabi tudi bergle ali voziček, če sam ne bi mogel brez pomoči hoditi na sodišče. Pogovoril sem se tudi z njegovo zdravnico in videl sem ga, kako je šel z berglo skozi park.

Fotografije si oglejte v GALERIJI.

Tudi z ortopedske klinike ga ni bilo treba nesti. Ko sem ga pregledal, ni nič potožil, da bi ga kaj bolelo. Pa tudi danes ga vidim tu na sodišču in očitno funkcionira.

Običajno pacienti bolnišnico zapustijo že tri dni po takšni operaciji. Mislim pa, da gospod Zidar tudi dodatnega ortopedskega zdravljenja po operaciji ne bo potreboval. Ne vem, zakaj bi se sprenevedali, da ni sposoben prihajati na sojenje,"
odgovarja ortoped Branko Koritnik, ki je bil na sojenju Ivanu Zidarju zaslišan o tem, ali Zidar po nedavni operaciji hrbtenice lahko prihaja na sodišče.

Zidar: ne počutim se zdravega
Ivan Zidar, ki ga je na sodišče, poleg obeh zagovornikov, pospremil reševalec, pa zanika, da bi se počutil zdravega in sposobnega.

"Ni res, da sem v bolnišnici lahko hodil. Ko sem poskusil, sem padel. Zdravnica pa mi je predpisala, da ne v zdravilišču niti ob vrnitvi domov ne smem biti brez spremstva. Danes imam na hrbtu izboklino, ki me tako boli, da komaj sedim.

Povejte mi vi, izvedenec, zakaj se mi zdravje ni izboljšalo in zakaj me zdaj boli. Menda si nisem sam izmislil, da grem malo na operacijo zaradi lepšega. Danes nisem sposoben biti tu, ker ne morem zdržati skoncentriran več kot uro. Tega si ne izmišljujem in se tudi ne izogibam,"
pa ortopedu oporeka Zidar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.