Slovenija
31 ogledov

Za žrtve poplav zbrali 582 tisoč evrov

Poplave jesen 2012 Bralec Franjo
RTV Slovenija je nocoj v okviru dobrodelne akcije Stopimo skupaj, pomagajmo žrtvam poplav zbrala 582.000 evrov. Zbrana sredstva bo nacionalna televizija namenila za pomoč žrtvam novembrskih poplav.

Osrednji dogodek akcije je bila nocojšnja posebna oddaja, ki bo potekala v živo iz studia Televizije Slovenija, začela pa se je ob 20. uri in sedem minut. Oddaja je bila sestavljena iz prispevkov novinarjev in dopisnikov RTVS z najbolj prizadetih območij in pogovora z različnimi gosti, ki so vključeni v saniranje škode in reševanje ljudi ter premoženja ob poplavah. V oddaji je sodeloval tudi Simfonični orkester RTVS s Tinkaro Kovač, Nušo Derenda, Darjo Švajger, Eroiko, Janom Plestenjakom, ansamblom Franca Miheliča, otroškim pevskim zborom RTV SLO in drugimi imeni slovenske glasbe, so sporočili iz RTVS.

Voditelji osrednje oddaje so bili Slavko Bobovnik, Jasmina Jamnik in Jelena Aščić.

Za žrtve poplav

Novembrske poplave so najbolj prizadele Štajersko, Koroško, Posavje in Posočje. Voda je zalila številne stavbe poškodovanih naj bi bilo nekaj tisoč stanovanjskih in poslovnih objektov in ceste ter sprožila vrsto plazov. Za pomoč prizadetim so se po poplavah med drugim odločili Slovenska karitas, Rdeči križ Slovenije in poslanske skupine.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.