Slovenija
11 ogledov

Za župana nedelja nič drugačna

stadion, stožice
1/3
Žurnal24 main
Zoran Janković si je danes ogledal polaganje trave, na kateri bodo čez manj kot dva meseca na stadionu Stožice že igrali nogometaši. Ob tem pa se ni mogel izogniti očitkom o težkih razmerah delavcev.

"Če je primerno plačan, če ima počitek, ... kakšna je razlika med nedeljo ali ponedeljkom," je ljubljanski župan Zoran Janković odgovarjal na vprašanja, zakaj morajo delavci tudi na svetovni dan dela hiteti z deli na stadionu, ki naj bi bil dokončan do 30. junija.

Po poročanju Pop TV pa bi bili delavci na ta dan raje povsod drugje, le na delovišču ne. "Še v Togu se danes ne dela, v Sloveniji pa," se je pridušal eden od njih.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Zanimivo je, da je bil Janković dopoldan glavni govorec na prvomajski slovesnosti na ljubljanskem Rožniku. Med govorom je pozval ljudi k solidarnosti in spoštovanju človeka.

"Tovariš Janković le en dan"
V ljubljanskem SDS so ob tem zapisali, da se je "kapitalist Zoran Janković za en dan spremenil v tovariša Zorana Jankovića". V stranki menijo, da županove besede nimajo nobene zveze z dejanji, saj morajo delavci v Stožicah, ki je eden glavnih Jankovićevih projektov v tem mandatu, delati tudi po 13 ur na dan tako ob nedeljah kot ponoči, pri tem pa na koncu meseca prejmejo le med 400 in 500 evri plače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.