Slovenija
84 ogledov

ZaAB izgubila AB

Alenka Bratušek Saša Despot
Stranka ZaAB se je na današnjem kongresu preimenovala v Zavezništvo socialno-liberalnih demokratov. Prvi kongres po volitvah je bil po besedah članov stranke predvsem vsebinski.

Čani stranke ZaAB so na kongresu podprli predlog izvršnega odbora in preimenovali strankov v Zavezništvo socialno-liberalnih demokratov.

"Zavezali smo se, da bomo ostali zvesti vrednotam. Danes bomo to le še potrdili s spremembo imena," je povedala predsednica stranke Alenka Bratušek in obrazložila, da je njihova stranka sredinska: "In to, da bomo danes spremenili ime, ne pomeni da spreminjamo našo politično usmeritev. Ostajamo svobodomiselni in sočutni, ostajamo stranka leve sredine in ostajamo socialno liberalni. Vse to bomo samo jasno zapisali v naše ime."

Veliko število prisotnih?

Po podatkih stranke se je do 10. ure, ko se je kongres začel, registriralo 136 članov, kar so razglasili za uspeh. "Preživeli smo številne diskreditacije, a ostajamo parlamentarna stranka," je v uvodnem nagovoru na kongresu povedal generalni sekretar stranke Jernej Pavlič in dodal, da bo številna udeležba mnogim zaprla usta.

Tudi Bratuškova je povedala, da je veliko število prisotnih dokaz, da je Zavezništvo še živo in dejavno. "Zavezništvo ostaja parlamentarna stranka. Ima dve poslanki, ki nikakor nisva nepovezani."

Načrti, kako naj ravna stranka  ...

Na današnjem kongresu so sprejeli tudi resolucijo, v kateri so določene programske prioritete, dotikajo se gospodarstva, javnih financ, enakih možnosti in varnosti ter človekovih pravic.

Po besedah predsednice stranke naj bi se še naprej držali programa, ki so ga sprejeli pred dvema letoma. "Slovenija potrebuje stabilno, inovativno in trajnostno naravnano gospodarstvo, zdrav proračun za varno prihodnost in transparentno upravljanje premoženja. Zavzemali se bomo za svobodno, varno pravično in bolj enako družbo, ker to pomeni, da je uspešnejša, varnejša in bolj demokratična," je še navedla Bratuškova.


Skladno s sprejetimi programskimi prioritetami bo stranka v prihodnje zagovarjala inovacije, nova delovna mesta in trajnosti razvoj, vzdržne javne finance ter transparentno upravljanje državnega premoženja, enake pravice za vse s poudarkom na ženskam in mladih ter zagotavljanje varnost in spoštovanje človekovih pravic v luči begunske krize.

Komentarjev 28
  • Ferluci 09:03 23.maj 2016.

    Oba sta diamanta, iz stekla razbite flaše.

  • Ferluci 09:02 23.maj 2016.

    Oba sta diamanta, iz stekla razbite flaše.

  • Avatar praufo
    praufo 07:41 22.maj 2016.

    Samo ena primerjava. Za časa njene vladavine preko mandata je bilo zadolževanje okoli 1 miljon na uro, sedaj je "samo" še 1 milijon na dan. Za bančno luknjo in za stanje so bili pa krivi vsi vladarji pred njo in ...prikaži več vključno z njo. Nobena vlada ne sme in ne more imeti izgovora, da ne dobi podatkov bank. V državnih bankah je šef vlada in če ne dobi podatkov, naj zamenja nadzorni svet vključno z direktorjem tisti moment. Zakaj je treba čakat na milijarde minusa, namesto da bi reševali nekaj milijonov. Nihče me ne bo prepričal. Če je kriva zakonodaja, naj jo popravijo, če ne morejo, naj odstopijo!