Slovenija
27 ogledov

Zabava možna tudi brez alkohola

Alkoholizem med najstniki Shutterstock
Zlasti za mlade bi moralo veljati, da bi se lahko zabavali tudi brez alkohola. V to so prepričani na ljubljanski pediatrični kliniki – na njihovem urgentnem oddelku proslavljanja prepogosto zaključijo prav mladi.

Vodstvo Pediatrične klinike UKC Ljubljana poziva starše, da se ob prazniku še enkrat pogovorijo s svojimi otroki, pri čemer velja, da je dober zgled vreden več kot tisoč besed. Prepričani so namreč, da se je mogoče zabavati tudi brez alkohola.

Ob tem vodstvo ljubljanske pediatrije še enkrat opozarja, da zdravstvene storitve, povezane s streznitvijo ob akutnem alkoholnem opoju, niso pravica iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. To pomeni, da stroški bremenijo starše kot zakonite zastopnike mladoletne osebe.

Poziv vodstvo zaključuje z upanjem, da nihče jutra po najdaljši noči ne bo pričakal na njihovi urgenci.

Komentarjev 1
  • jst 23:27 30.december 2011.

    Dokler bo pivo vino in ostale alkoholne pijače kot pijače za napit čez vikende nov nič drugače. Potrebno je poučiti o posledicah tako pozitivnih kot negativnih ob uživanju te pijače in povdarjati malo in zmerno. Letos jst pelem in ...prikaži več ne bom pil za novo leto naslednjič bo to nekdo drug. Trezna odločitev ob treznih možganih