Slovenija
17 ogledov

Zabava pod zvezdami

Zaslon, ki te dni privablja nogometne navdušence, bo ob četrtkih in sobotah nado Žurnal24 main
Dogodki. Staro mestno jedro Kopra bosta oživila letni kino in festival Jeff.

Gre za to, da Koprčanom namenimo dodatno ponudbo in hkrati obudimo Titov trg,” je dejala Tjaša Smrekar iz družbe Kolosej, ki bo na Titovem trgu v Kopru uredila letni kino. Vse od 1. julija do 31. avgusta bodo vsak četrtek in soboto ob 21. uri postavili premično filmsko platno in 250 sedežev.

Ob četrtkih bodo prikazovali filmske premiere, občasno pa bodo v Koper pripeljali tudi kakšno predpremiero, ki bo predvajana teden ali celo dva prej kot pri drugih kinematografih v Sloveniji. Če bo deževalo, bodo film predvajali v Koloseju nedaleč stran, vstopnice pa bodo stale toliko kot preostale vstopnice v njihovi ponudbi. Prvi uprizorjen film letnega kina v Kopru bo Mrk, tretji del sage Somrak.

Čarobnost lapidarija
Julija pa se v središče Kopra vrača projekt Kluba študentov občine Koper – Jazz Etno Funky Festival (Jeff), ki se odvija v čarobnem okolju, pod zvezdami v lapidariju Pokrajinskega muzeja Koper. Ta bo potekal ob sredah od 7. julija do 18. avgusta. Koncerti se bodo začenjali ob 21. uri, vrata Jeffa pa bodo za obiskovalce odprta že od 20. ure – postregli vam bodo z domačim čajem in kulinaričnim istrskim kotičkom, ogledali pa si boste lahko fotografsko razstavo in razstavo ročno izdelanih inštrumentov. Na prvem koncertu bosta obiskovalce zabavali skupini Ahimsa in Kisha, med drugimi pa 14. julija Vasko Atanasovski in Mljask. Zvestim obiskovalcem organizatorji priporočajo nakup abonmaja: 12 evrov za študente, 24 evrov za preostale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.