Slovenija
20 ogledov

Zabava za 50 tisoč evrov

Majske igre so se začele s koncertom v Rožni dolini, na isti dan pa je bil tudi Žurnal24 main
Študenti. Danes Škisova tržnica, na Majskih igrah pa 60 zabavnih, športnih in kulturnih dogodkov.

Tritedenske Majske igre stanejo okoli 50 tisoč evrov, pojasnjuje Aljaž Čibej, glavni organizator iger in predsednik Študentskega sveta stanovalcev Študentskih domov v Ljubljani. “Financiramo se predvsem iz sredstev ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, sponzorskih sredstev, prijavnin na športne panoge in s prodajo gostinskih storitev,” pove Čibej.

Najdražji so koncerti

Največji strošek so štirje koncerti, nato športne prireditve, najmanj pa stane kulturni program s honorarji nastopajočih, pravi Čibej. Zagotavlja, da bodo na vseh prireditvah, predvsem koncertih, imeli dovolj varnostnikov in redarjev, navzoči pa bodo tudi policisti in reševalna služba.

Enako zagotavlja Zveza študentskih klubov Slovenije, organizatorka današnje Škisove tržnice. Več kot sto varnostnikov bo skrbelo tudi, da obiskovalci ne bodo imeli dostopa do železniške proge, na kateri je pred štirimi leti umrla 24-letnica. Danes bosta na telovadišču Ilirija dva koncertna odra, nastopili pa bodo tudi Niet in Soulfingers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.