Slovenija
34 ogledov

Zablodeli naboj zadel vrtec

Policisti še ugotavljajo, ali je steklo na vrtcu razbil naboj. (Foto: Sašo Lucu) Žurnal24 main
Vrtec. Neznanec konec tedna razbil steklo igralnice vrtca na Glinškovi.

V ponedeljek je vzgojiteljica, ki je ob 6. uri prišla v službo v enoto Pastirčki na Glinškovi ploščadi v Ljubljani, opazila, da je poškodovano steklo v eni od igralnic. Ali so bili na delu vandali, ki so si dali duška, ali pa je nekdo streljal z zračno puško, zablodeli naboj pa je zadel steklo vrtca, zdaj ugotavljajo policisti. “Prehudih skrbi si zaradi dogodka ne smemo ustvariti,” starše miri namestnica ravnateljice Helena Stražar, ki pa vseeno misli, da ne gre za nedolžen dogodek.

Otrok ni bilo
“Na srečo je bil konec tedna, tako da otrok v igralnici ni bilo,” je povedala Stražarjeva, ki je – tako kot ob vsakih poškodbah na objektu – obvestila bežigrajske policiste. “Po do zdaj zbranih podatkih so neznanci med 14. in 15. majem poškodovali zunanje steklo na izobraževalni ustanovi na Glinškovi ploščadi. Glede kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari policisti še zbirajo obvestila,” je zapisala Maja Adlešič z ljubljanske policijske uprave.

Pravilna luknja v steklu
“Policisti so s kraja dogodka sicer vzeli neki predmet, niso pa potrdili, da gre za strel,” je pojasnila. A luknja v steklu je tako pravilna, da dvomi, da bi lahko nastala zaradi odvrženega kamna, počila pa je le zunanja šipa iz termopana. Fotografijo smo s prošnjo, ali lahko balistik oceni, ali gre za strel, poslali tudi na center za forenzične preiskave, a so nas tam, pričakovano, zaradi interesa preiskave zavrnili. Ker v vrtcu prenavljajo igrišče, je namestnica tudi vodjo gradbišča opozorila, naj bodo pozorni zaradi vibracij, ki lahko povzročijo, da se steklo razbije. “Ker gre za steklo po meri, so nam menjavo obljubili v dveh dneh,” je sklenila Stražarjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.