Slovenija
13 ogledov

Zabojnikov je
 marsikje premalo

Fotografijo nam je poslala bralka iz Dolenje Straže, ki pravi, da so zabojniki v Žurnal24 main
Ločevanje. Prepolno odpadkov tudi po en teden.

Zabojniki, v katerih ločujemo odpadke – predvsem tisti za plastiko –, so ves čas prepolni,” nam je povedala bralka iz Dolenje Straže. Pri njih jih komunala, kot je dejala, odpelje vsaka dva tedna, kar je po njenem mnenju za tolikšno naselje veliko premalo.

Že takoj naslednji dan, ko plastiko odpeljejo, je zabojnik znova poln in obdan s polnimi vrečami plastike. To moramo potem gledati naslednja dva tedna,” je dodala.

Da takšen prizor ni vsakdanji samo v Dolenji Straži, so nas opozorili še v nekaj krajih oziroma vaseh, predvsem tam, kjer imajo za ločevanje odpadkov na voljo manjše zabojnike.

Treba je stisniti
“Tudi mi opažamo, da na določenih območjih zbirnih posod že primanjkuje, tako da v sodelovanju s posameznimi občinami načrtujemo postavitev veliko več posod za ločeno zbrane odpadke,” nam je na vprašanje o prepolnih posodah odgovoril Simon Štukelj, vodja sektorja splošne komunale pri Komunali Novo mesto.

Takšna rešitev bo stroškovno ugodnejša, kot če bi zagotavljali dodatne odvoze, je dodal. Ob tem je poudaril, da bi bilo morda tovrstnih težav bistveno manj, če bi upoštevali navodilo, da je treba odpadno embalažo pred odlaganjem zložiti ali stisniti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.