Slovenija
84 ogledov

Zabolela ga je primerjava s fašistom

Boris Popovič Žurnal24 main
Razžaljen. Boris Popovič je prizadet zaradi izjave opozicijske občinske svetnice.

Predlog za pregon. Zoper Olgo Franca, podpredsednico SLS in koprsko opozicijsko svetnico, je na tožilstvo podan predlog za pregon zaradi suma storitve kaznivega dejanja razžalitve Borisa Popoviča. Kazenski zakonik predvideva, da je tisti, ki je obsojen zaradi kaznivega dejanja zoper čast in dobro ime, storjenega s tiskom ali v drugih sredstvih javnega obveščanja, kaznovan z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

In kaj je članica SLS storila? Maja letos je zaradi dogajanja na občinskem svetu izjavila tole: “Počutim se, kot bi imeli v Kopru na oblasti fašizem. O vsem odloča le en človek – to je Boris Popovič. Nobene demokracije ni.”

Zakaj je bila razočarana

Maja je opoziciji prvič, odkar je na oblasti Popovič, uspelo zbrati dovolj podpisov za sklic izredne seje občinskega sveta. Med drugim so želeli razpravljati o trimilijonski odškodnini, ki je doletela občino zaradi izgubljene tožbe (vseh tožb proti občini je po besedah Frančeve kar 119). A Popovičev glasovalni stroj je vse opozicijske teme vrgel z dnevnega reda izredne seje.

Komentarjev 3
  • Veteran 20:24 16.december 2012.

    No saj ga. Franca ni rekla, da je fašist ampak, da se v Kopru dela po sistemu fašizma in tukaj ima čisto prav. Upam, da se bo to nehalo in bo Popovič odstopil!?

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 22:51 26.november 2012.

    Njega bôli primerjava s fašistom.

  • dragec 08:52 26.november 2012.

    Boris, ti nisi fašist, si pa hitlerček!