Slovenija
12 ogledov

Začasno parkirišče še urejajo

Vzdolž Ulice Gradnikove brigade že nastaja pomožno parkirišče (simbolna fotograf Žurnal24 main
Na novogoriški občini so predstavili aktualno dogajanje v zvezi z zemljiškim sporom med občino in družbo SGP, ki se je v zadnjih dneh osredotočil na obe garažni hiši na Ulici Gradnikove brigade.

Direktorica občinske uprave Elvira Šušmelj je zanikala trditve vodstva SGP, da se na občini z njimi niso pripravljeni pogovarjati. Povedala je, da so v ponedeljek dobili dopis s pogoji za pogajanja, ki pa za občino niso sprejemljivi. "Gre za izsiljevanje uporabnikov objektov, ki bi morali biti v javni rabi s strani zemljiškoknjižnega lastnika," je povedala, komentirala pa je tudi vtise v javnosti, da občina ne naredi dovolj:

 
 

V tej pravni državi očitno obstaja neka pravna luknja, ki dopušča samovoljno ravnanje in izsiljevanje.

Elvira Šušmelj, direktorica novogoriške občinske uprave.

 
"Ta očitek je deloma utemeljen, saj lahko občina uporablja le zakonite pravne poti." Povedala je tudi, da se bodo na občini sproti odzivali na poteze družbe SGP, zato so tudi že začeli urejati začasna pomožna parkirna mesta. Pooblaščeni zastopnik občine v sporu proti SGP Emil Mozetič je predstavil tri dokumente, iz katerih naj bi bilo razvidno, da je bila parkirna hiša že nekajkrat opredeljena kot objekt skupne rabe.

Izrazil je tudi prepričanje, da vodstvo SGP te dokumente dobro pozna. Ob tej priložnosti je tudi javno pozval tiste, ki so v državi pristojni za preprečevanje kaznivih dejanj, naj nekaj naredijo, saj občina nima ustreznih pravnih sredstev. Oglasili so se tudi iz družbe SGP in poudarili, da so se za pobiranje parkirnine v obeh garažnih hišah odločili zato, ker občina ni privolila v pogajanja. Opozorili so tudi, da na občini medije in javnost ves čas zavajajo glede poskusov reševanja nastalega položaja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.